Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

YÜREĞİMİZİ DENİZLİ’DE BIRAKTIK

YÜREĞİMİZİ DENİZLİ’DE BIRAKTIK
 

Festival Gala günü gösteriden önce Esma Toksoyla birlikte toplu resim


Denizli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 9. Uluslarası Halkoyunları Festivali 30 haziran-4 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapıldı. Romanya, Gürcistan, Bosna- Hersek gibi ülkelerin yanı sıra Ölüdeniz Belediyesi Halkoyunları Ekibi de davet edilmişti. Ölüdeniz’de yaşayan İngiliz vatandaşlarından oluşan ekip, Festival’in son iki gününde Denizli’de gösteriler yaptı.

Ekibin sorumlusu olarak ben de ekiple birlikte 3 Temmuz Cuma günü saat 09.00’da Denizli’ye hareket ettim. Saat 13.00 civarı Denizli’ye vardık. Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkililerinden Osman Bey bizi girişte karşıladı ve önce gösteri yapacağımız alana, sonra yemeğe sonra da kalacağımız otele götürdü. Her şeyden önce bu sıcak karşılamadan ve ilgiden dolayı ben ve ekibimiz fazlasıyla mutlu olduk. Bütün detaylar en ince noktasına kadar düşünülmüştü. Bu nedenle de unutmadan Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Bey ve Kültür Müdürü Hayrettin Bey olmak üzere Esma Toksoy’a, Osman ve Erdal Bey’lere, Gönül Hanım’a teşekkür ediyorum. Çok güzel bir iletişim ağı kurarak nakış işler gibi yönetiyorlardı Festival’in bütün işlerini. Belediye Başkanı Sayın Nihat ZEYBEKÇİ’yi de böyle güzel elemanları keşfedip tam yerinde bir göreve verdiği için kutluyorum.

Ekibimiz ilk gece iki değişik alanda gösteri yaptı ve izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Ama ertesi gün yapılan GALA bir muhteşemdi. 4 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu alabildiğine doluydu. Bütün ekipler birbirinden güzel oyunlar sunarak izleyenleri büyülediler. Gösteri sırası bizim ekibe geldiğinde, programı sunan Esma Hanım, “ Şimdi Festival’in en genç ekibini davet ediyorum” deyince ve bizim ekip çıkınca büyük bir sevgi seli koptu. Çünkü en ekip arkadaşlarımın yaşları 55-60 arasındaydı. Yoğun alkışlar arasında oyunlarını sunan arkadaşlarım, Kolbastı oyununda 4 bin kişilik alanı coşturmayı başardı ve “bi daha! bi daha!” nidaları arasında sahneden ayrıldılar.

Gecenin finalinde, Denizli Valisi Yusuf ERKEN, Denizli Milletvekilleri ve Denizli Belediye Başkanı Nihat ZEYBEKÇİ ekipleri kutladılar ve plaketlerini verdiler. Plaket töreni sonunda onlarca Denizli’li ekibimizle fotoğraf çektirme yarışına girdi. Ve bütün yorgunluk eriyip gitmişti. Ekip arkadaşlarımın mutluluğu yüzlerine yansımıştı. Yaklaşık bir saat sahneden ayrılamadık fotoğraf çektirme yarışından dolayı.

Sonra Kültür Müdürlüğü Ekibiyle toplu fotoğraf çektirip aracımıza binerek saat 24.00’de Denizli’den ayrıldık. Esma , Gönül, Osman ve Erdal gibi dostlar kazanmış, Denizli’nin güzel insanlarının gönlünü fethetmeyi başarmıştık. Daha ne isterdik ki?

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..