Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '08

 
Kategori
Kitap
 

Yüreğindeki Sen'i okudunuz mu?

Yüreğindeki Sen'i okudunuz mu?
 

Yüreğindeki SenKalbindeki Hazineyi keşfet


Kişisel Gelişim alanında 70'li yıllardan bu yana büyük gelişmeler kaydedildi. NLP'in kurucuları John Grinder, Richard Bandler, Milton Erickson gibi terapistler, başarılı kişilerin davranışlarının modellenmesi ilkesine dayanan bir sistem geliştirdiler. NLP, insanların sahip oldukları halde farkına varmadıkları ve kullanmayı bilemedikleri potansiyellerini açığa çıkarmalarına olanak sağladı. Batı, bu tür çalışmalara bilimsel anlamda ancak 19. yüzyılda, çeşitli psikolojik akımlar ve oluşumlar çerçevesinde girdi.

Bizim kültürümüzde ise yüzyıllar öncesinden bu yana insanın öz-benliğini keşfetmesine, iyi niyet ve güzel düşünce eşliğinde her şeyin üstesinden gelebileceğine yönelik çalışmalar yapılmış, ölümsüz eserler verilmiştir. Ahi Evran, Mevlana Celaleddin-i Rumi, H. Ahmet Yesevi, Abdulkadir Geylani, Muhyiddin-i Arabî, İmam Rabbani, İmam Gazali, Erzurumlu İbrahim Hakkı ve adını anmakla bitiremeyeceğimiz birçok âlim ve fikir adamlar, insanın maddi anlamda olduğu kadar manevi anlamda da gelişimini sağlamasını esas alan yol ve yöntemler üzerine çalıştılar, birçok eser bıraktılar.

Bu kitapta, modern kişisel gelişim çalışmalarını temel almanın yanında, salt popüler ve Batı kaynaklı bir çalışmayı değil, bizim kültürümüzden de esintiler alan, kişisel gelişim-tekâmül temelleri üzerine bir yolculuğa çıkacaksınız.
(Tanıtım Yazısından)

Diğer kitaplar için :

http://www.ideefixe.com/Kitap/urun_liste.asp?kid=115852
 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..