Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yüreğinizde başka sevgilere de yer açın.

Yüreğinizde başka sevgilere de yer açın.
 

Kolay kazanılmıyor dostluklar, arkadaşlıklar. Belki böyle başlayacak ömür boyu birlikte olacağınız insanla çıkacağınız yolculuğun ilk adımları, kimbilir, kim bilebilir?

Kolay değil yeni bir şehirde tek başına yaşamak. Okulda, sınıfta kolay değildir arkadaş bulmak, aralarına karışmak, onlarla birlikte olmak. Bir şeyler yapmanız gerekir. Paranız vardır, kantinden, büfeden ikramlarda bulunursunuz ara sıra, ya da sınıfa "doğum günü" pastası getirirsiniz. Bu şekilde arkadaş edinip kendinize yer bulabilirsiniz.

Bunları yapacak ekonomik gücünüz yoksa kendinizi kanıtlamak zorundasınız. Çalışkanlığınızla farkedilmek, sınavda kalemi - silgiyi, verilen aralarda dersle ilgili aldığınız notları paylaşarak, servis araçlarında gide gele ve benzer eylemlerle de dikkat çekebilir, aralarına karışabilirsiniz.

Sınıfta eski öğrencilerin içinde bazıları hala arkadaş edinememiş, sizin gibi onlarda dışarda kalmış olabilir. Hem onlara hem de sizden sonra gelen yeni öğrencilere ilk adımı siz atarak;

"Selam, Merhaba, Hoş Geldin"

derseniz onları mutlu eder, belki yeni arkadaşlıkların kurulmasına da katkıda bulunabilirsiniz.

Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Ben de yeniyim ama benden önce gelip hala yalnız olanlar var. Benden sonra adımını atan çok arkadaşımız var ve daha da olacak.

Yalnızlıktan kastettiğim, bırakın aldığı yorumu, hiç denecek kadar az okunanlar.

Okunmaya değmez şeyler mi yazmışlar? Takdir sizin.

Mecbur muyuz?

Hayır.

Benimkisi bir çağrı. Aramızda genç, özellikle yaklaşan bizlerin de bir zamanlar hem öğrenci hem de ana baba olarak kabusumuz olan ÖSS ve gelecek kaygısı içinde olan öğrencilerimiz var. Paylaşmak için gelmişler. Onları bulmak çok kolay.

Ne kadar güzel bir duygu ve cesaret ki onlar yazdıklarıyla paylaşmak için MB yi seçmişler. Yoksa bir sürü chat yapacak abuk sabuk kötü bir Türkçe'nin hakim olduğu siteler varken.

Başkaları da var. Emekli olmuşlar kurumlarından.

Ne kadar güzel bir duygu ve cesaret ki onlar da yazdıklarıyla paylaşmak için MB yi seçmişler. Yoksa sigara kokusundan kusulacak bir sürü kahvehane köşeleri varken.

Daha başkalarını da bulabilirsiniz.

Yüreğiniz 40 GB olsun. Yazacağınız yorumlar, ziyaretler kaç bayt'lık yer kaplar?

Bu ziyaretleri yapan, yorum yazarak destek veren yazarlarımız da yok değil. Onları verdiği destekten ötürü kutluyorum.

Ve benim hala ne yapmak istediğimi anlamakta değil, yanlış anlamaya devam eden bazı arkadaşlarımıza ise bir sözüm yok.

Resim: http://www.kayserigundem.com


 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..