Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Yürek yangını: Soma

Yürek yangını: Soma
 

BİR AVUÇ KÖMÜR UĞRUNA GİDEN ÖMÜR

Bugün heryerde konuşulan tek şey SOMA yani Türkiye'nin gördüğü en büyük facia, en acı tablo, yürek yakan olay. Ülkenin evlatları birer birer yıldız gibi kayıp gidiyor. Şehit üstüne şehit veriyoruz. Bilanço ağır dayanmak zor. Herkesin dilinde o vahim kaza var. Bugün gün geçmek bilmiyor facebook ta twetter'de ekranlar kömür karası. Gözler dolu yürekler buruk tanımadığımız yüzlerce kardeşimizi kaybettik biz. Ne zaman bitecek bu ölüm haberleri yüreklerimiz hep böyle yanacakmı meçhul. Zor geliyor bize ağır geliyor. Tedbirsizlikleri duydukça karşımıza biri geçmişte gülerek küfrediyor gibi hissediyoruz.

 Ya aileler masum çocuklar onlara ne olacak? Kampanyalar yapılıyor maç gelirleri onlara veriliyor ama yetmez biz o insanlara ömür borçluyuz kampanyalar büyütülmeli bankalar SOMA için hesap açmalı elimizdekinin en azından 3'te 1'i onlara ait. Nasıl dayanacaklar bilinmez o aileler .Abisinin cenazesini çıkaran genç kardeşimiz, kardeşini içeride bırakmaz zorunda kalarak yaşayan o kardeş, sedyenin kirleneceğini düşünerek ayağını toplamaya çizmesini çıkarmaya çalışan o masum tertemiz kahraman, gencecik umutlarımız evlatlarımız geleceğimiz olan mühendisler biz bu kahramanlara çok şey borçluyuz. Ulusal yas ilan edildi en azından bunu yapmayı becerebildiler. Peki kaçış odalarınında içinde olduğu tasarıya evet denseydi ne olurdu. Bugün sadece maddi kayıp yaşayan o üst tabaka 5 milyon dolar kaybederdi ama bu paranın onlar için çokta büyük olmadığını hepimiz biliyoruz. Çocuklarının altına 1 model düşük araba, eğlence masrafları bu para onların. Ama bu para yüzünden biz birçok can kaybettik umarım bu bizlere ders olur artık tepki vermeyi öğreniriz, senikalar, sendika başkanları kendilerine hayatlarını teslim eden insanlar için çırpınır. artık gereken tedbirler alınır ve yürekler daha fazla yanmaz. 

 Ve son olarak yüreği tertemiz insan senin çizmelerin bizim hepimizden daha temiz bunu unutma sen herşeye değersin ve senin saçının teli kaç ambulansa eş değer kim bilir...!

 
Toplam blog
: 5
: 1400
Kayıt tarihi
: 03.03.14
 
 

Bir üniversite öğrencisiyim tabiri caizse kpss ales yds... v.b birçok sınavın maduruyum Bilgi..