Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yürekten sevelim

Yürekten sevelim
 

Sevince hayat bir başka güzel. Sevmek ne kadar büyük bir kelime, ne kadar çok çeşit sevgiyi içine alıyor. Peki şu yürek, bu kadar sevgiyi nasıl barındırıyor? Küçük bir yürek, yaşamımızda olan o kadar çeşitli sevgileri nasıl kaldırabiliyor? Bizim küçük bir parçamız bu kadar hayatımızdaki sevgileri, duygularımızı, üzüntülerimizi bir tüm yaşamımızı tek başına üstleniyor.

Şu yüreğimize biraz yardımcı olsak;İlk önce herşeyden önce kendimizi sevmemiz gerekiyor. Herşeyden önce kendini sevmelisin ki sevgini sonsuz kullanabilesin. Biraz da düşünceli olmak lazım.

Sevgimi çeşitlendirsem herhalde en başta gelen ennemin, babamın ve çocuklarımın sevgisi gelir, tarif edemiyorum. Çok farklı elimden gelse herşeyimi vermek isterdim. Annemi ve babamı düşününce onların şu zamana gelmemdeki emeklerini asla tarif edemem. Onların varlığı herşeyden çok önemli, onlara zaman ayıralım ve ilgilenelim.

Çocuklarıma hiç dayanamam. Onları karşılıksız ve sonsuz seviyorum. İnsanın dayanamayacağı sevgisini sonsuz kullanabileceği çocuklarının sevgisidir.


Sevmeyince hayat daha zor gelir insana, çok zor. Düşünün şöyle sevmediğiniz hoşlanmadığınız birisini, belki daha güzel bir tabirle iyi taraflarını göremediğimiz birini düşünün. İnsanı ne kadar sıkıntıya sokar, aslında onu sevmemek sizi daha çok sıkıntıya sokar. Elinizde olmadan bulunduğu ortamda bulunmak istemezsiniz. Bulunsanız sinirlerinize hakim olamazsınız. Sinirlenmek size hakmış gibi düşünürsünüz. Ama sadece kendinize zarar verirsiniz. Kendi huzurunu bozmaktan başka bir işe yaramaz. İşte size kolay bir yol, belki size pek kolay gelmeyecek ama derin bir nefes almak ve sakin olmak. Herşeyin iyi taraflarını düşünmek ve herkesi anlayabilmek. İnsanları olduğu gibi görmek ve kabul etmek. İnsanları sevmek. Sevgiyle kalalım.

 
Toplam blog
: 3
: 695
Kayıt tarihi
: 15.07.08
 
 

İşletme fakültesi mezunuyum. Tam 30 yaşındayım yaşla ilgili hiçbir zaman bir takıntım olmadı niye bi..