Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '15

 
Kategori
Eğitim
 

Yurt dışında dil eğitimi almak neden önemli

Yurtdışında dil eğitim almak neden önemli?
 
Yurtdışında dil eğitimi almanın önemi her yerde yazılır, çizilir özellikle günümüzde artık olmazsa olmaz görülmektedir. Ancak kendi ülkende bir dil eğitimi almaktan ne denli farklı olduğu ise merak konusudur. Burda asıl vurgulanması gereken dil eğitimi dediğimiz sürecin sadece sınıfta alınan eğitim olmadığıdır. Yurtdışında dil eğitimi bir sınıfta alınan eğitimden çok daha fazlasıdır. Bir başka deyişle, o ülkede geçirilen zamanının tamamının bir eğitim süreci olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla size katkıları da ikinci bir dil öğrenmekten öte olacaktır. Bahsettiklerimizi maddelerler somutlaştırmaya çalışalım:
 
Sizi daha akıllı yapar!
 
İkinci bir dil öğrenmenin sizi daha akıllı yapacağı başta komik gelse de araştırmalar bu tezi desteklemektedir. Entelektüel gelişiminize de katkısı olan dil eğitimi sadece dil ile ilgili değil zihinsel aktivitelerinize de katkı sağlamakta ve ileri yaşlarda bunama riskini azaltmaktadır. Bunların yanı sıra araştırmalar tek bir dil bilen insanlara göre iki dil bilen insanların beyinlerinin diller arası geçişi sağlayabilmesi özelliği ile problem çözmeye yönelik becerilerinin de arttığını göstermektedir.
 
Eğitiminizi destekler
 
Günümüzde sosyal, sanat ya da fen bilimleri fark etmeksizin bütün alanlarda ikinci bir dil bilmek çok önemlidir. İster lisans eğitiminizde isterseniz lisansüstü eğitiminizde mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Bu süreçte yurtdışında dil eğitimi almış olmak eğitiminizi kolaylaştırmanın yanı sıra eğitiminizle ilgili kendinize koyacağınız hedefleri de daha yüksek tutmanızı sağlayacaktır.
 
Kariyeriniz için avantaj sağlar
 
En az intermediate ve yukarısı seviyede ikinci bir dil bilmek profesyonel iş yaşantısında çok değerlidir. Eğitim, mühendislik, hukuk, tıp, sanat, iletişim, ekonomi, pazarlama hemen hemen her alandaki kariyer için ikinci bir dil bilmek ihtiyaç haline gelmiştir. Gittikçe globalleşen şirketlerde ikinci bir dil bilen çalışan tercih edilmesi çok doğaldır. Çünkü ikinci bir dil bilen çalışan şirketteki diğer çalışanlarla rahatlıkla iletişim kurabilir, hatta bu eğitimini yurtdışında aldıysa kültürel olarak da şirket ortamını daha rahat kavrayabilir.
Özgürce seyahat etmenize yardımcı olur
 
Hayat sadece eğitim ve kariyerden ibaret değildir. Hayatın içinde mutlaka eğlence de olmalıdır ki seyahat etmek de hayatın içindeki en eğlenceli aktivitelerdendir. Bulunduğunuz ülke dışında bir ülkeyi keşfetmek kendinizi de yeniden keşfetmeye yardımcı olacaktır. Ancak bu seyahat esnasında en çok ihtiyacınız olan şey dil bilmektir. Ancak ikinci bir dil örneğin İngilizce bildiğiniz zaman sınırlar sizin için gerçekten kalkmış olur ve gezmek istediğiniz ülkeleri daha rahat gezebilirsiniz. İkinci bir dil bilmek her ülke için dil zorluklarını ortadan kaldırır diyemeyiz belki ama global bir dil olan İngilizce bilmekle en azından elinizde kilitleri açmak için fazladan bir anahtarla gezmenin güveninin tadını çıkarabilirsiniz.
Yepyeni arkadaşlıklar!
 
Yurtdışı dil eğitimi deneyiminin en güzel yanlarından biri de size yeni bir dil ile beraber onlarca yeni arkadaş edindirmesidir. Dünya’nın birçok farklı ülkesinden gelen öğrencilerle birlikte bulunacağınız bu ortamda beraber alacağınız dersler, kalacağınız evler ya da yurtlar, çıkacağınız geziler arkadaşlıklarınızı pekiştirecek ve hayatınız boyunca iletişim halinde olabileceğiniz dostluklar kazanacaksınız. Kim bilir belki birbirinizin kariyer yollarına bile fayda sağlayabilecek bu arkadaşlıkların yerinin sizde çok farklı olacağına eminim.
 
Sonuç olarak yeni bir dil öğrendiğiniz zaman aradaki kültürel bariyerleri de ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Kendinizi ve dünyayı daha yakından tanımak için bu iyiliği kendinize yapın ve dil öğrenin!
 
 
Toplam blog
: 8
: 138
Kayıt tarihi
: 20.10.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde anadal programımı, Fransızca Mütercim ..