Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '16

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurt dışında yaz kampı çocuklara neler kazandırır?

Yurtdışında yaz kampı, öğrencilerin çeşitli dilllerde dil eğitimi alırken bir yandan da kişisel becerilerini geliştirdiği programlardır. Yorucu bir eğitim yılının ardından öğrenciler için yapılabilecek en zevkli tatillerden biri de bu yaz kamplarıdır. Dilediğince eğlenmek ve öğrenmek kısacası bir taşla iki vuş vurmak. Şüphesiz ki her anne babanın çocuğuna vermek isteyeceği bir karne hediyesidir.

Peki eğlenme ve öğrenmenin yanında bu yaz kampları çocuklara başka neler kazandırıyor?

Yurtdışındaki yaz kampları, öğrencilerin uluslararası bir ortamda farklı kültüleri tanımaları için harika bir fırsattır. Bir yandan dil eğitimi alıp, bir yandan da dünyanın her köşesinden, farklı milletlerden yaşıtları ile bu dili konuşan öğrenciler, farklı yaşam tarzları hakkında fikir sahibi olurken kendilerini de ifade etmeyi öğrenir. Bu özellikleri kazanan çocuklar, gün gelip yurtdışında eğitim almaları ve yaşamaları gerekirse çok daha kolay adapte olacaktır.

Yaz kamplarına katılan öğrencilerin yaş ortalaması düşünüldüğünde birçoğu, ailesinden ilk defa uzun süre ayrı kalanlar veya ilk defa yurtdışına gitmeyi deneyimleyenlerdir. Yani çocuklarını bu kamplara gönderen aileler, onların kendi başlarına yaşayabilme ve sorumluluk alabilme bilincini geliştirmesine yardımcı olur. Güvenli bir ortamda bir birey olma bilincini hisseden çocuklar da kendi sorunlarını çözebilme ve yaşam deneyimi kazanma gibi bir çok fırsatı elde eder.

Yaş farkı gözetmeksizin öğrenilen dilin kültürünü tanımak, o dilin daha çok sevilmesine olanak tanır. Hele çocukların yeni şeyler keşfetme merakını düşünürsek yaz kampları boyunca düzenlenen geziler ve aktiviteler onların keyifli zaman geçirmesini sağlar. Bu sayede öğrendikleri dile kendilerini daha yakın hisseden çocuklar dil öğrenmekle ilgili kaygılara yer vermemiş olurlar.

Küçük yaşta bir dil öğrenmek, çocukların dili daha çok sevmelerine ve daha verimli öğrenmelerine olanak tanır. Beynimizin sol lobundaki dil öğrenme dosyaları erken yaşta açıktır ve yaş ilerledikçe kullanmayan dosyalar kapanmaya başlar. Bu nedenler çocuklar yabancı dil öğrenmeye ne kadar küçük yaştabaşlarsa o kadar iyidir. Ayrıca en başarılı telaffuz küçük yaşta gerçekleşir. Erken yaşta öğrenmeye açık olan çocuklar yurt dışı yaz kampları sayesinde öğrenmek istedikleri dilin temellerini atabilir.

Yabancı dil öğrenmenin yanı sıra fiziksel ve sanatsal yeteneklerin temellerini de küçük yaşta atmak bir o okadar önemlidir. Çocuklar için hazırlanan bu programlar sayesinde öğrenciler, yüzmeden ata binmeye tiyatrodan moda şovlarına kadar eğlenceli etkinliklere katılabilir. Bu sayede çocuklar, çok geç olamadan hangi alana ilgisi olduğunu keşfedebilir ve ileride de bu alana yönebilir.

Özetlemek gerekirse sadece dil öğrenmenin yanında farklı kültürler tanımak, kendi başına yaşayabilmek, gezmek ve görmek gibi daha birçok olanak sağlayan yurtdışı yaz kampları her çocuğun yaşaması gereken bir deneyimdir. Farklı hayatlar, kıtalar ve insanlar hakkında fikir edinmek onların küçük yaştan itibaren ufkunu geliştirir. Bu nedenle her yıl bütçeniz el verdiğince çocuklarınızı farklı ülkelere göndermenizi tavsiye ederim. İleride size teşekkür edeceklerine emin olabilirsiniz.

Detaylı bilgi için www.teoriegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
 
Toplam blog
: 8
: 138
Kayıt tarihi
: 20.10.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde anadal programımı, Fransızca Mütercim ..