Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Yurtdışı İş ve Çalışma

Yurtdışında çalışmak isteyen ve yurtdışında iş arayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu konuda birçok kişiden sorular alıyorum. Özellikle iş ararkenen ve iş bulma konusunda belli başlı sorular geliyor. 
 
Yurtdışında çalışmak isteyen kişilere bu yazımda bazı tavsiyelerde bulunacağım.
 
Hemen hemen her gencin en büyük hayalleri arasında yer alır yurt dışında çalışma imkanı. Düşüncesi dahi heyecanlandrır ve yurt dışında çalışma imkanı bulmak da eskisi kadar zor değil. Uluslararası firmaların ülke dışından çalışan almaya başladığı bir zaman zarfındayız. Öte yandan ülkemizde de faaliyet göstermekte olan birçok uluslararası şirketin varlığı da yine aynı şekilde bize yurt dışı kapılarını açabiliyor. Kimi zaman iş olmasa da staj ile bu merakımızı kısa süreli giderip , kendimizi "acaba yeterli miyim?" konusunda tartmamız açısından da avantaj sağlayabiliyor.
 
Yurt dışında çalışmanın belki de en kilit noktası , yabancı dilinizi profesyönel seviyede kullanıp kullanamamanızla alakalıdır. Sonrasında farklı kültürleri deneyimlemek , yeni insanlar tanımak ve perspektifinizi genişletmek açısından oldukça fazla fırsat sunar. 
 
Peki bu kadar çok yurt dışından bahsettik, olası bir geri dönüşte bu tecrübeler bize iş dünyasında ne kazandırır diyorsanız da ;
Evrensel yetenekler geliştirme (iletişim becerileri ,global düşünme, yabancı dil vb.) Yeni kariyer fırsatları (farklı alanlara yönelebilme)
 
Zorluklarla başa çıkma (Çözüm üretebilme kolaylığı)
Yurt dışında çalışmak, küresel çapta geçerli becerilere ve eklentilere sahip olduğunuz anlamına gelir. Genelde bu yönde eğitim alan çalışanlar ülkelerinin dışındaki problem çözme becerileri ve modern uygulamalarla piştiği için sürece daha geniş bir pencereden bakarak liderlik becerilerini de geliştirmiş oluyor.
 
Güzel de nasıl yurt dışında çalışabilirim?
Zor değil, meraklısı olduğunuz ülkelerin kariyer sitelerinden başlayabilirsiniz. Oralarda çeşitli kuruluşlara özgeçmişinizi bırakarak birçok yerden dönüş alabileceğinize emin olabilirsiniz. Yabancı diliniz varsa özellikle de ingilizceniz varsa bu size büyük bir imkan sağlayacak pek çok iş kapısını ve iş olanaklarını daha kolay açacaktır.
 
İkinci olarak gitmek istediğiniz ülkeleri lütfen sadece iş konusunda değil konaklama ve barınma konusunda da inceleyiniz, evde yaptığınız hesap çarşıda sizi batırmamalı. Çalışmak için gittiğiniz ülkelerde konaklama ve yaşam oldukça önemli bir unsur. Gitmeden önce tüm bun önemli unsurlar hakkında bilgi sahibi olmanız size önemli bir avantaj sağlayacaktır. Eğitim adı altında da gidebilirsiniz . Çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarına burslu girebilirsiniz , göz ardı etmeyin. Daha önce tecrübe eden kişilerle mutlaka görüşün, size ayna olacaklardır.
 
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..