Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '19

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Yurtdışı İşlerin Faydaları

Yurtdışı çalışmanın birçok avantajı var. Eğer yabancı dil üzerinde uzmanlaşmak ya da o dilde bir okul okumak istiyorsanız, yurt dışında çalışmak bu açıdan müthiş bir fırsat. Tabi ki dil öğrenirken, bir yandan da içinde bulunduğunuz yeni kültürü deneyimlemek, hem geliştirici hem de biraz zorlayıcı olabilir. Yabancı bir dili ileri seviyede konuşan ve yurt dışında çalışma deneyimi olan adaylar, küresel ekonomi anlayışının da gelişmiş olduğu varsayılarak, işe alımlarda, işverenler tarafından her zaman sempati uyandırır.
 
Çok kültürlü bir ofiste çalışmak, farklı kültürlerdeki kişiler arasında ilişkiler geliştirme imkanı sunduğu için oldukça cazip bir özelliktir.
 
Verdiğim bu bilgilerin sizin için teorik olduğunu unutmayın. Denemeden size nasıl faydalar getireceğini bilmemiz mümkün mü? Hemen yurtdışı çalışma hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için planlarınızı yapmaya başlayın. Gerçekten istiyorsanız denemelisiniz…
 
Türk vatandaşlarının en çok çalıştıkları iş kolu yiyecek-içeçek ve turizm sektörü olarak biliniyor. Çoğunlukla üniversite okumak için yurt dışında bulunan öğrenciler tarafından tercih edilen garsonluk dışında yapabilecekleriniz, daha çok dil bilginizin seviyesi ve mesleki yeterliliklerinizle alakalı. Şu meşhur sözü unutmayın: “Varsa hünerin her yerde vardır yerin.”
 
Yurtdışı üniversite öğrencilerini konumuzun dışında tutarsak, iş fırsatları her ülkenin ihtiyacına göre değişim gösteriyor. İnşaat, bilişim ve sağlık sektörü, ülkesine göre değişmekle birlikte, istihdam açığı olan ve bu nedenle yabancı işe alımlarında fırsatlar sunan iş kolları arasında ön sıralarda yer alıyor.
 
Çok uluslu bir şirkette çalışıyorsanız ve işinizdeki başarınızla kendinizi ispatladıysanız, firma sizi yeni pazarlarda değerlendirmek isteyebilir. İngilizce bilginiz ileri seviyedeyse ve yurtdışı çalışma istediğinizi üst yönetime bildirirseniz, şansınız yüksek olacaktır.
 
Yurtdışı çalışmak isteyen kişilerin karşılaştıkları en büyük zorluk, onlara sponsor olup çalışma iznini alacak bir işveren bulmaktır. Çalışabilmek için uygun bir vizenizin de olması gerekiyor. Bazı firmalar yüksek vergi ödemekten kurtulmak amacıyla işin kolayına kaçıp, size bir 3. parti vize ajansıyla anlaşmanız talebinde bulunabiliyor veya turist ya da başka tür bir vizeniz olsa da çalışmanızın sorun olmayacağını söyleyebiliyor.
 
Uygun vizeniz olmadan kesinlikle çalışmamanızı öneririm. Turist vizesiyle gidip çalışırsanız yasal yollar dışında çalışmış oluyorsunuz ki, bu sınırdışı edilmeniz için geçerli bir sebep. Bir süre idare etseniz bile yakalandığınızda bütün emekleriniz boşa gitmiş olur. Haklarınızı almak ve sağlıklı koşullarda çalışabilmek istiyorsanız yasal yolları takip edin.
 
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..