Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '19

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışı Öğretmenlik Şansı!

Görkemli günler! Bugün yurtdışında yaşama ve mesleğini bir süre bile olsa orada icra etmek isteyen öğretmenlerimiz için “yurtdışı öğretmenlik” konusunda harika bir yazı hazırladım !
 
Yurtdışı Öğretmenlik Nedir?
Aslında konu gayet açık ?? yurtdışında öğretmenlik yapacak kişilerden bahsediyorum. Fakat “yurtdışı öğretmenlik” diye özel bir kalıba sokmamın sebebi bunun MEB tarafından organize edilmiş özel bir program olmasından kaynaklanıyor !
 
Başvuru Şartları Neler ?
Yurtdışı öğretmenlik için başvuru şartları yıldan yıla çeşitli farklılık gösterse de 2020 için genel olarak aşağıdaki şartları sağlamanız gerekiyor. Aslında daha kapsamlı bir başvuru şartı olsa da kısaca özet olarak aşağıdaki gibi, tamamı için yazının sonunu beklemelisiniz ??
TC Vatandaşı Olmak
En az 5 yıl devlette hizmette bulunmak
Askerliği tamamlamış ya da muaf olmak
Yurtdışı engeli olmamak
 
MEB Yurtdışı Öğretmenlik 2020 Başvuruları Ne Zaman ?
2020 için güncel olarak MEB yurtdışı öğretmenlik başvuruları 10-23 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Aslında bu süreç toplamda üç ay alacak ve sonuçlanması Mart 2020’yi bulacak.
 
Yurtdışı Öğretmenlik Maaşları Ne Kadar ?
En çok merak edilen konulardan biri de yurtdışında öğretmenlik yapmak için seçilmiş öğretmenlerin ne kadar maaş alacağı. Aslında bu konuda tam olarak net bir rakam verilmese de ;
Hem yurtiçindeki maaşın devam edip üzerine bir de yurtdışı için maaş alınacağından bahsediliyor.
 
Rakamı tam olarak telaffuz edemesem de iyi bir koşul sağlayacağı kesin gibi.
Bu şekilde öğretmenlerin yurtdışında çalışması için önemli bir fırsat olan MEB’in bu programından bahsetmiş oldum. Umarım faydalı olabilmiştir, eğer konu hakkında ek sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz, herkese sevgiler !
 
https://www.gorkemliyollar.com/yurtdisi-ogretmenlik/
 
Toplam blog
: 31
: 100
Kayıt tarihi
: 28.11.17
 
 

Ziyaret ettiğim 55'ten fazla ülke ve yüzlerce şehir ardından deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum...