Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '07

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışı üniversitelerde lise öğrencilerine yaz tatili

Yurtdışı üniversitelerde lise öğrencilerine yaz tatili
 

Her yıl Türkiye’de ailem ve arkadaşlarımla çok harika yaz tatilleri yaşadım, şimdi biraz yurtdışı deneyim kazanmak ve üniversite atmosferi tatmak hiç fena olmaz diyorsanız, dünyaca ünlü üniversitelerde lise öğrencilerine özel yaz programları tam sizin için.

Yale University, UCLA, Harvard University, Cambridge University ve daha birçokları gibi bu popüler üniversitelerde her yaz dünyanın birçok ülkesinden gelmiş öğrenciler 3-10 haftalık gibi kısa süreler içinde harika üniversite deneyimleri yaşıyorlar.

Peki neden Türk öğrencilerimiz bu programlara katılıyor? Değil yurtdışında bir üniversite, Türkiye’mizde böyle lise öğrencileri için programlar yaygın olsa eminim birçok arkadaşımız ancak 1-2 yıl sonra tadabileceği üniversite ortamını biraz bile olsa yaşamak isteyeceklerdir.

Bu programlarda bu dünyaca ünlü üniversitelerin dersliklerinde merak ettiğiniz meslek ile ilgili dersler görmek, tiyatro sahnelerinde amatör oyunlarda rol almak, sanat stüdyolarında yaratıcılığınızı keşfetmek veya spor salonlarında o üniversitenin koçlarından eğitim görmek, yaz tatilinizi anlamlı ve unutulmaz kılacaktır.

Elbette aile ve arkadaşlardan uzak, bilmediğiniz bir ülkede, en az 3 hafta kendi başınıza olmak bazıları için kolay olmayabilir. Fakat sabah çok erken saatlerden gece yatma saatiniz gelene kadar yaşanan her bir dakikanız yeni arkadaşlarınızla çok yorucu, eğlenceli, kazançlı kısacası dopdolu yaşanır. Çevrenizde daha önce bu üniversiteler gibi okullarda yaz programlarına katılan arkadaşlarınız var ise mutlaka deneyimlerini sorun. Bu programlara başvurular en geç Nisan-Mayıs gibi yapılabildiğinden bence kendi ilgi alanlarınıza uygun üniversite ve programı hemen araştırın.

Cennet Türkiye’mizde veya yurtdışında harika bir yaz tatiline geri sayım şimdiden başladı. 3…2…1…


Sevgiler,

Şule Taş

www.okulariyoruz.biz

 
Toplam blog
: 4
: 9881
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

Kimya Mühendisliği mezunuyum. Yurtdışında eğitim planlayan öğrencilere danışmanlık yapmaktayım. "..