Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '09

 
Kategori
Blog
 

Yurtdışı yazarlarımıza önemle duyurulur!

Yurtdışı yazarlarımıza önemle duyurulur!
 

Sevgili Mumcu'ya teşekkürlerimle


MB’nin yurtdışı haber ve bildiri servisini kurmaya ne dersiniz?

Aşağıda link verdiğim konuyla alakalı yazıma ilgi gösterip yurtdışından bildiriyorum kategorisini açan MB Editörlerimizin de desteği ile bu konuda faaliyet gösterebiliriz. MB’da 174 yurtdışı yazarımız bulunmaktadır. Milliyet bloğa Hindistan’dan Kanada’ya kadar iştirak eden bu yazarlarımızın yaşadığı ülkelerin, kıtaların güncel haberlerini takip etme ve bunları bloğa aktarma imkânları var. Çoğunlukla Türkiye gündemine bağlı olarak yazı yazmamız, Türkiye dışından katılan yazarlarımızın bu güzel sitede tutunabilmelerini zorluyor. Ayrıca sitemizde dünya haberlerini büyük bir çoğunlukla Türkiye medyasından alarak MB’de paylaşabiliyoruz. Halbuki biz yurtdışı yazarları Dünya haberlerinin kaynağında oturuyoruz. Çoğu kez Türkiye hakkında çıkan haberleri yine Türk gazetelerinin yetişebildiğince gündemine almasıyla öğrenebiliyoruz.

Biz yurtdışı yazarlarının bu konudaki duyarlılığı, aynı zamanda türk haberciliğine gönüllü bir hizmet halini alacaktır.

Bizlere bu sitede yazarak kişisel gelişimimizden tutun, onlarca dost edinip mükemmel paylaşımlara sahip olmamızı sağlayan bu sitenin ve dolayısıyla Milliyet gazetesinin rakipleriyle arasını daha da açmasına bir nebze de olsa, katkıda bulunmamızı ben gönül borcumuz olarak niteliyorum. Biz yurtdışı yazarlarının MB’ye daha iyi adapte olmamızı sağlayacağını düşündüğüm bu girişimi yaşatmak için yapmamız gereken tek şey, zaten gündemini takip ettiğimiz ülkenin kâh ülkemizle ilgili, kâh yaşadığımız ülkenin gündemiyle ilgili haberlerini paylaşmaktır. Milliyet’in internet gazetesinin (milliyet.com.tr) ilginç bulduğu haberleri sayfasında link vererek yayınlaması da hayli onur verici bir durum. Habercilik ve paylaşım konusunda bundan iyi imkân bulabileceğimizi tahmin etmiyorum. Kısaca şimdi iş başa düşüyor.

Bu projeye kimlerin, hangi ülkelerden katılabileceğinin bir misali: Amerika’dan Emekli bir subay, New Yorker, İsviçre Basel’den Zuhal Voigt, Japonya’dan Nurşen Hanım. Almanya’dan Alev Meisel, Vakkas Çoksayilir, Çek Cumhuriyetin’den Alpko Bey, Rusya’dan Seriy Wolk, İngiltere’den Webkertain, İtalya’dan AiluroS, Türkiye’den Mustafa Mumcu: ), Filistin’den Zakkum... Bu isimler sadece bazıları. Toplam 174 yazarımız var dışarda. Dünyanın herhangi bir köşesinde olan bir olayın haberini gayri ihtiyari o ülkede yaşayan arkadaşımızın sayfasını açarak aldığımızın bir refleks haline geldiğini düşünmek heyecan veriyor.

Bu durumu iyi değerlendirip hem Türkiye gündemini renklendirmemiz, hemde MB’yi daha global bir site haline getirmemiz bizim elimizde.

Yurtdışında ikâmet eden yazarlarımıza davet olarak kabul edeceğiniz bu yazıyı 174 kişiye mesaj yoluyla iletmeyi düşünüyorum.

05 Şubat 2009 tarihli Milliyetblog haftalık bültenden alıntı:
Yurtdşındaki blog yazarları bildiriyor!

Blog yazarlarımızdan Okan Tınmaz'ın önerisiyle, Haber kategorisi altında "Yurtdışından Bildiriyorum" kategorisi açtık. Yurtdışındaki yazarlarımız, yaşadıkları ülkede şahit oldukları ilginç olayları bu kategoride aktarabilecek. Böylece okurlarımız, Türkiye dışındaki 174 blog yazarımız sayesinde, yurtdışındaki haberleri yakından takip edebilecek.

Haber değeri taşıyan bu paylaşımlardan uygun bulunanlar Milliyet.com.tr okurlarıyla da buluşacak.

Konuyla alakalı önceki yazım: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=158867

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..