Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
Danışmanlık
 

Yurtdışında evlilik -1

Yurtdışında evlilik -1
 

Bana gelen sorulardan en çok aşağıdaki konuların merak edildiği anlaşılıyor. Bunları konu konu açıklamam çoklar için faydalı olacaktır sanıyorum.
BİRİNCİ KONU: EVLENMEK İÇİN NEREYE, NASIL BAŞVURULUR?:

Başvurunun nasıl yapılacağı: Birbirleriyle evlenmeye karar vermiş olan kadın ve erkeğin içlerinden birinin oturduğu yer evlendirme memurluğuna birlikte başvuru etmeleri gerekir.

· Evlendirme memuru, belediye bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde ise muhtardır.

· Bulunulan yerde evlendirme memurunun kim olduğu belediyeden öğrenilebilir.

· Yasalara uygun hareket edildiği inancı içinde köy muhtarı huzurunda yapılan evlenme, muhtarın kendi köyü sınırları dışında yapılsa dahi geçerlidir.

· Yurtdışında evlendirme memurluğu görevini resmi konsolos veya başkonsolos yürütür. Fahri konsolos veya fahri başkonsolosların evlendirme yetkileri yoktur.

· Türkiye’deki yabancıların, vatansız ve mültecilerin başvuruları da evlendirme memurlarınca kabul edilir. Bunların başvuruları Türkiye’de nüfus kayıtları tutuluyorsa Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınacak evlenme ehliyet belgesine göre, henüz nüfus kayıtları tutulmaya başlanmamış ise emniyet makamlarınca tutulan dosyadaki bilgilere göre sonuçlandırılmaktadır.

Dikkat ! Başvuru esnasında resimli hüviyet cüzdanı göstermek zorunludur.

Uyarı ! Evlenecek olanlar ayrı illerde oturuyorlarsa, birlikte başvurmaları şartıyla herkes bulunduğu ilde başvurabilir. Evleneceklerin ayrı illerde bulunması veya birinin yurt dışında olması gibi hallerde ayrı ayrı başvuru da mümkündür. Bu hallerde, başvuruı alan evlendirme memurlukları derhal karşılıklı olarak birbirlerine bilgi verirler. Her iki evlendirme memurluğunda evlenmeye esas olacak belgeler tamamlanır ve bir dosyada birleştirilmek üzere evlenme akdinin yapılacağı yer evlendirme memurluğuna gönderilir.


DEVAM EDECEK ....

 
Toplam blog
: 45
: 2970
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

İstanbul Hukuk 1990 mezunu. Hukukçu. 1997 T.o.d.a.i yüksek lisans başlama yetkinliğine sahip.&n..