Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışında üniversite seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Yurtdışında üniversite seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
 

Yurtdışında Üniversite Tercihi


Türkiye'deki eğitim sistemi, yabancı dil bilmenin önemi gibi nedenlerden dolayı artık anne babalar çocuklarını liseden itibaren yurtdışında okutmak istiyor. Yurtdışında okuyan bir öğrenci Türkiye'de okuyan bir öğrenciden maalesef daha avantajlı oluyor. Bunun en büyük etkeni ise yabancı dili daha iyi olmasıdır. Türkiye'den verilen yabancı dil eğitimleri ile istenilen düzeye ulaşmak çok zor görünüyor. 

Peki yurtdışında üniversite okumak isteyenler nelere dikkat etmeli? Hangi ülkede hangi üniversiteleri seçmeli? 

Öncelikle ne okumak istediğine karar vermeli. Bilgisayar mühendisliği mi?, tıp eğitimi mi?, ekonomi mi? veya başka bir bölüm mü?. Kararınızı verdikten sonra en az 1-2 öncesinden araştırmalara başlamalısınız. Eğer maddi durumunuz iyiyse ilk bakmanız gereken yerler dünya sıralamarıdır. Bu sıralamalarda ilk 100'e giren okullara girebilirseniz mezun olduğunuzda iş bulma sorununuz olmayacaktır. Bu okullara girmek için sadece para yetmiyor tabii ki. Not ortalamanız, projeleriniz, okul dışında yaptıklarınız bile çok önemlidir. Neden o okulda eğitim almak istediğinizi de en iyi şekilde anlatmalısınız. 

Bakmanız gekeren diğer önemli nokta da bütçenizdir. Eğer bütçeniz yurtdışında okumaya yeterli gelmiyorsa burs veren kurum ve okulları araştırmalısınız.  

Okulun Türkiye'ye olan uzaklığı, oradaki Türk ve uluslararası öğrenci sayısı, uçak biletleri ücretleri hatta keyfinize göre denize uzaklığı bile önemli olabilmektedir. 

Tüm bu kriterlerden hangisi sizin için öncelikli onları sıralamanız ve tercilerinizi ona göre yapmalısınız. 

Herkese iyi şanslar.

Melih Gençtürk

www.mezun.com 

 

 

 

 
Toplam blog
: 3
: 142
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Hayatın koşusturmacasından dolayı pek yazdığım söylenemez. Artık bir karar aldım ve mümkün olduğu..