Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '06

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışında yaz okulları : İngiltere

Hep beraber oldukça yoğun bir fuar geçirdik ve geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Fuarda en çok konuşulan şey İngiltere’de yaz okulları idi. Ben de bir eğitim danışmanı olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Yaz okulu aslında yalnız çocuklar için değildir. Genellikle 16 yaşına kadar olan yeni gençler için ayrı, 16 yaş üzeri içinse ayrı programlar vardır. Genellikle yeni gençler çok yaşlı ya da çok çocuk yaştakilerle aynı ortamda olmak istemezler bu yüzden okullar genellikle sınıfları, hatta bazıları binaları dahi ayırır. Tabi 25 yaş üzeri insanların da 15 yaşındakilerle aynı sınıfta olmaları düşünülemez.

Yaz okulu seçerken oldukça dikkatli olmak gerekir. Zira gizli masraflar dediğimiz gezi, müze girişleri, fotokopi, kitap v.s. derken gezinizin toplamı oldukça masraflı olabilir. Hatta bazı okulların ya da danışman firmaların verdikleri fiyata her şey dahildir. Bu her şey nedir peki? Okul ücreti, konaklama bedeli, kitaplar, uçak bileti, vize masrafı, yemekler, geziler; yani cebinizden ne kadar harcayacağınız bellidir. Fiyatları değerlendirirken mutlaka; programın haftada kaç ders içerdiğini, derslerin sürelerini, yemeklerin kaç öğün olduğunu, konaklamanın kaç kişilik odalarda olduğunu, havaalanından transferlerin dahil olup olmadığını, uçak biletinin hangi uçak firmasından olduğunu iyice sorup öğreniniz aksi halde sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz.

İngiltere’deki okullar özel dil okulları da olsa oldukça disiplinlidir. Bu yüzden davranışlarından öğrenciyi sorumlu tutarlar ve uygusuz davranışta bulunanları okuldan atar, ülkelerine geri gönderirler. Ayrıca herhangi bir para iadesi de yapılmaz.

Yaz döneminin en büyük sorunu uçak bileti bulma, okullarda yer bulma ve vize süresinin uzunluğudur. Bu yüzden mutlaka kaydınızı en az 2-3 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederim. Ekonomik durumun iyi olması ve bankaların eğitim içinde uzun vadeli kredi vermelerinden dolayı bu sene oldukça hareket bekleniyor, yani şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneririm.

16 yaş üzeri öğrenciler için, gezileri de içeren tam program almaya gerek yoktur. Çünkü gideceğiniz şehirler zaten yeterince aktiviteye sahip olacaktır. Bu yüzden bütün gününüzün başkaları tarafından planlanmasına ise hiç gerek yoktur. Harika zaman geçirmek istiyorsanız, haftada 20- 30 saat ders ve kafeler, restorantlar siz bekliyor. Kış rehaveti bitti, haydi hareket !

Sevgiyle kalın,

 
Toplam blog
: 35
: 5855
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

1970 doğumluyum, 4,5 yaşında ilkokula başladım ve 14 yaşında Üniversite sınavına girdim. KTÜ Sınıf Ö..