Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '09

 
Kategori
Spor
 

Yürüye Yürüye Şampiyonluk!!!

Yürüye Yürüye Şampiyonluk!!!
 

zico


Geçen sene Fenerbahçe’nin Artur Zico ile yollarını ayırma nedenini eminim çok iyi hatırlıyorsunuz. Sayın Aziz Yıldırım’ın ifadesiyle Fenerbahçe "yürüye yürüye" şampiyon olması gerektiği bir sezonda bunu başaramamış, bu başarısızlığın müsebbibi de teknik direktör Zico olarak tespit edilmiş hatta sarı lacivertlilerin tarihi Avrupa başarısı dahi bu ayrılığı engelleyememişti.

Yürüye yürüye şampiyonluk ifadesi o zamanlar çok dikkatimi çekmişti; bugün de öyle. Sanıyorum Fenerbahçe başkanı bu ifade ile takımının görece kolay maçlarda kaybettiği puanlardan yakınıyordu ancak aynı sezonda ortaya konan üstün derbi performansı ya da alınan zor deplasman galibiyetlerini görmezden gelmek futbol adına hiç de sağlıklı bir düşünce değil. Yeryüzünde acaba yürüye yürüye şampiyon olmuş bir takım var mı? Mücadele etmeden kaç maç kazanabilirsiniz? Ya da şampiyon olamamak her şeyin sonu mu yoksa önemli olan son maçın son düdüğüne kadar yarışın içinde olabilmek mi? Tüm bunlar başkanlık makamında 10. yılını tamamlamış bir futbol adamının kolayca ve doğru olarak yanıtlamasını beklediğimiz sorular ancak cumartesi günü oynanan maç bu hayati soruların Fenerbahçe adına son derece yanlış yanıtlandığını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

Ankaragücü maçı Fenerbahçe için sezonun en üzücü maçı oldu. Zira bugüne kadar alınan birçok kötü sonuç şanssızlık, isteksizlik ya da organize olamama gibi nedenlerle bir nebze de olsa açıklanabiliyordu ama hafta sonunda Fenerbahçe'nin kendi sahasında Ankaragücü'nü istemesine ve mücadele etmesine rağmen yenemediğine, bir başka deyişle rakibine güç yetiremediğine şahit olduk. Sakın Fenerbahçe eksikti gibi bir mazeret aklımıza gelmesin çünkü bu mazeret çok daha büyük kabahatleri anımsatıyor.

Sonuç olarak geçen sene Avrupa'da tarihi bir başarı elde ederken üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeden aynı takımın kendi sahasında Ankaragücü'ne gücünün yetmemesi ne taraftarın, ne futbolcuların ne de teknik direktörlerin suçu. Bu tabloda tek suçlu kötü niyetli değil ama sportif bakışı derine inemeyen Fenerbahçe yönetiminindir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..