Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Yürüyen ayaklar ve duran toplar

Yürüyen ayaklar ve duran toplar
 

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'ndaki 2. maçında, Kadıköy'de genel kapasiteye kıyasla oldukça az sayıda seyircinin izlediği bir atmosferde Bursaspor'u konuk ediyor.

Bursaspor; Sağlam Hoca takviyesiyle daha çok oyunu sağlama alan, fırsat buldukça kontra atak geliştirme düşüncesinde sahada yer alıyor. Fenerbahçe ise alışılmış oyun yapısıyla, oyuna hakim görüntü çizen ancak yürüyen, ağır futboluyla üstünlük kurma çabasında.

15. dakikada Alex'in pasında, kaleci Ivankov'la karşı karşıya kalan Uğur'un pozisyonu haricinde çok önemli bir pozisyon izleme fırsatımız olmadı. Gol umutlarını Güiza'ya bağlamak bu istikrarla gol kralı olmasını beklemekten farksız kalıyor. Defans ve orta alanda pek sıkıntı çekmeyen Fenerbahçe'de, forvet hattının akıbeti tam bir muamma. Aragones'in, takıma verim sağlayamayan vatandaşını dinlendirme niyeti yok sanırım.

42. dakikada, Alex'in köşe vuruşunda topu ağlara Selçuk gönderiyor ve Fenerbahçe duran top farkını kullanarak 1-0 öne geçiriyor. Bu sayede Fenerbahçe'nin gollerini defans ve orta alan oyuncularından izlemeye devam ediyoruz.

İkinci yarı da ilk yarıdan farksız, ileri uçta sönen git-gel pozisyonlarla devam ediyor. Bursa'nın etkisiz oyunu da Fenerbahçe'nin durgun halini üstün futbol yanılgısına dönüştürüyor. Aslında her iki takımda devre arası ruhunda, gece yarısı uyandırılmış uykusuz kalmış insan dinginliğinde oyununu sergiliyor.

Fenerbahçe, Carlos'un ayağından kazandığı 2. golle sakin geceyi 3 puanla kapatıyor. Cüneyt Çakır'ın iyi yönetimini ifade etmekte yarar var sanırım. Güiza'nın pozisyonunu ofsayt ile kesen yardımcı hakemin de çok fazla hatası gözlenmedi. Muhakkak ki herkes hata yada hatalar yapabilir. İsteğimiz, bu hatalar en az seviyelerde olsun ve hata olsun, yanlış değil.

Kadıköy'de, savunma oyuncularının ayağından kazanılan 2 golle, Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile maç sona erdi. Çok fazla heyecan uyandırmayan klasik bir Fenerbahçe maçıydı kanımca. Fenerbahçe'de maalesef, oynanılan bir çok maçta, duran top avantajı haricinde, aktif futbol ile kendini gösteremeyen takımın, bu şekilde daha nereye kadar gideceği tartışılır. Aragones'in deyimiyle; koşan mücadele eden aktif bir futbol takımı görebilecek miyiz merak ediyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..