Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '13

 
Kategori
Haber
 

Yusuf bebek hayata tutunmak için bizlere elini uzatıyor

Yusuf bebek hayata tutunmak için bizlere elini uzatıyor
 

AYDIN’ın Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Hatipkışla Köyü’nün imamı Aydın Turan ile eşi Nahide Turan’ın 4 çocuğundan en küçük olan 5.5 aylık Yusuf Turan, yaşam savaşı veriyor.

Lenf damarlarındaki çatlaktan sızan suyun vücutta birikmesi nedeniyle vücudu her geçen gün şişen Yusuf bebeğin kurtulması için Nükleer Tıp’ta kullanılan ve sadece Ağustos ayında yapılan ihale ile ABD’den satın alınacak Dextran maddesi gerekiyor. Bebeklerinin ömrünün her geçen gün azaldığını söyleyen baba Aydın Turan, "Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Hatipkışla Köyü’nün imamı 39 yaşındaki Aydın Turan ve 35 yaşındaki eşi Nahide Turan’ın, 5.5 ay önce 3 kız çocuğunun ardından 4’üncü ve tek erkek bebekleri Yusufdünyaya geldi. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen Yusuf bebeğin vücudunda su biriktiğini tespit eden doktorlar, 2 ay boyunca 450 ayrı test yaparak, hastalığa teşhis koymak için uğraş verse de sonuç alamadı.

Bebeklerinin hastalığına çare arayan baba Aydın Turan, özel bir klinikte yaptırdığı testleriNorveç’e gönderdi. Aydın Turan, "Norveç’ten gelen test sonuçlarında da hastalığa bir tanı konulamadı. Gelen sonuçlara göre metabolik hastalıklara yönelmemiz tavsiye edildi. Bunun üzerine Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittik. Burada da bir ay kaldık ve 100 ayrı test yapıldı, ancak yine bir sonuç alınamadı. Karnında biriken suyu 2 kez aldılar ancak bu durumunun daha da kötüleşmesine neden oldu" dedi.

 

BÖBREKLER SUYU EMİP ATAMIYOR

Yusuf bebeğin lenf damarlarında oluşan çatlak nedeniyle vücudunun ürettiği suyu böbreklerin emip, dışkı yoluyla dışarı atamadığını söyleyen Aydın Turan, "Yapılan testler sonunda suyun deri altında biriktiği tespit edildi. Milyonda bir görülen bu rahatsızlığın Lenfonjiektazi ve Hipoalbuminemi olabileceği söylendi. Bunun tespit edilmesi için bebeğin 4 yaşına gelmesi gerektiği açıklandı. Bunun daha erken sonuçlanması için Lenfositigrafi çekilmesi gerek. Ancak 4 yaşına gelmediği için de lenf damarları gözükmüyor" diye konuştu.

 

TEK ÇARE DEXTRAN MADDESİ

Lenf damarlarının gözükmesi durumunda 15 dakikalık bir ameliyatla Yusuf bebeğin kurtulacağını söyleyen çaresiz baba Aydın Turan, "Lenfositigrafi’de lenf damarlarının görünmesi için Nükleer Tıp’ta kullanılan Dextran maddesi gerekiyor. Bu madde de Ağustos ayında yapılan ihale ile ABD’den ülkemize geliyor. Ağustos ayına kadar bebeğimizin yaşaması mucize. Devletimizden bize yardım etmesini istiyoruz. Bu madde bebeğimizin kurtuluşu olacak" dedi.

 

ANNE: "HASTANELER KABUL ETMİYOR"

Yusuf bebeğin 4 günde bir verilen özel bir ilaç sayesinde idrarını yapabildiğini söyleyen anne Nahide Turan, "Aydın’da hiçbir hastane bizi kabul etmiyor. ’Kendinizi ölüme hazırlayın’ dediler. Ben bebeğimin yaşamasını istiyorum. İbrahim Tatlıses’i yaşatan devlet bize de yardım etsin. Çaresi var" diye konuştu. (Kaynak:Milliyet)

Yusuf bebek yaşamak için bizlere elini uzatıyor. O eli yalnız bırakmayalım... Lütfen duyarlı olalım... Bir hayat kurtarabilirsek...

 
Neden olmasın...   
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..