Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Yusuf Şimşek Fenerbahçe'de

Yusuf Şimşek Fenerbahçe'de
 

Yusuf Şimşek


Futbolumuzda “Yusuf Yusuf” Sesleri...

Son günlerin hararetle takip edilen ve beklenen transferiydi, Yusuf’un Karadeniz’e göçü.

Uzun zamandır peşinde olduğu Bursasporlu Yusuf Şimşek’le imza aşamasına gelen Trabzonspor, Yusuf’un dün gece Beşiktaş’la anlaştığı haberleriyle sarsıldı.

Herhangi bir transfer olarak ele alırsak; Yusuf’un oyun stili, futbol anlayışı ve takımların futbol dizilişleri açısından Trabzonspor’a daha faydalı olacağı ve kendisini daha iyi hissedeceği gün gibi aşikardı. Yusuf’un büyük takım futbolcusu değil, küçük takımın büyük futbolcusu olduğunu Fenerbahçe macerasından hatırlıyoruz. Hele bir Delgado’nun bulunduğu onbirde (ki Ricardinho’nun mayası bile tutmamıştı), Yusuf futbolundan ve kendisinden çok şey kaybedecektir. (Tabi Beşiktaş yönetimi Delgado’nun biletini kesmek üzere Yusuf’u almadıysa…) Oysa Denizli ve Bursa’dan tanıdığımız Yusuf aynı rolde Trabzon’da oynayabilir ve çok daha başarılı olabilirdi. Nitekim Trabzonspor’un bu mevkideki adamı Colman, bir Delgado değil, futbol stili de farklı.

Bunlar işin teknik boyutu. Anladığımız kadarıyla bu kararda Yusuf’un herhangi bir etkisi de yok zaten. Olay kulüpler arasında gerçekleşmiş. Burada Trabzonspor yönetimini sadece acele etmediği ve işi ağırdan alarak Yusuf’u kaçırttığı için eleştirebiliriz. Bu arada takas için Bursaspor’a önerdikleri Adnan ve Ergin’den de herhangi bir verim beklemeye hiç hakları kalmadı. Bu oyuncular için Yanal yönetimi ve Trabzonspor bitmiş olmalıdır.

Olay da en büyük eleştiriyi hak eden pek tabi ki, Bursaspor ve Beşiktaş kulüpleridir. Henüz ortada açıklığa kavuşan bir şeyler olmasa da Bursa cephesinde olay paraya tamah, Beşiktaş için de bitmek üzere olan bir transfere etik olmayan bir şekilde müdahale edip centilmenlik dışı harekette bulunmaktır.

İster misiniz yarın sabah “Yusuf Şimşek Fenerbahçe’de” manşetleriyle uyanalım.

Futbolumuzda bu tip hareketleri görmekten imtina edip güzide kulüplerimizden Fair Play bekliyoruz.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 0 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..