Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yuva İçin "Dişi Kuş" Aranıyor!

Sağlamlığı ile daima övündüğümüz Türk aile yapısı sarsılıyor...Neden?

Çünkü, artık yuvayı kuracak "dişi kuş" yok...

Ya da şöyle söyleyelim; dişi kuşlar artık dişi değil, onlar da erkek oldu...

Modernizmin sokağa attığı kadınlar, ister istemez erkekleşti...İş hayatında, sokakta, arabada görünüş olarak kadın olsa da hal ve tavırlarıyle erkekler var artık...

Hatta görünüşler bile erkek oldu...Giyim mağazalarına girdiğim zamanlar gördüğüm acaiplik şu: Hangi kıyafete baksanız erkek için mi kadın için mi olduğunu ayırmakta zorlanıyorsunuz.

Pantolan, gömlek, kazak vesaire...Hepsi hem erkeğe uyuyor hem kadına...Bu tuhaf değil mi?

Aileler kurulmuyor; kurulanlar da çabuk yıkılıyor...Ortada yuva yapacak dişi kuş yok...Ama, eğer bir şekilde yuva kurulmuşsa, bu defa bir çöplükte iki "horoz" oluyor.

Yani, yuva kurması gereken "dişi kuş" erkekleştiği için, ne doğru dürüst yuva kurabiliyor ne de hasbel kader kurulmuş yuvayı koruyabiliiyor...Çünkü, o da dişi kuş olamadığı için, bildiğin horoz oluyor!

Aile içi çatışmalar da kadın cinayetleri de esas itibariyle burdan kaynaklanıyor.

Gençleri gözlemliyorum: Kızlar, kız arkadaşlarından çok erkek arkadaşlarıyla düşüp kalkıyor; çünkü erkeksi eğilimler kazanmışlar...Kız olmayı, "dişilik" taşımayı zül sayıyorlar adeta!

Evinin kadını olmak, sadece kocasına güzel görünme derdi taşımak nerdeyse ayıplanır oldu...Oysa, olması gereken bu...Kızlar, kadın olacak ve bu kadınlığını sadece kocasıyla yaşayacak.

Bakıyorsunuz, evin kadını iki dirhem bir çekirdek giyinmiş sokaklarda, iş yerinde arz-ı endam ediyor...Ama evine geldiğinde, ne kadar paspal kıyafet var giymiş tırsmış bir kenara...

Adam, sokakta, iş yerinde ik dirhem bir çekirdek kadın görmüş, nefsani arzular beslemiş evine gelmiş, evde bildiğin bir paspas var, başka bir şey yok!!

Garip bir şekilde kadınlar, güzelleşmek için çok çaba ve para sarfeder oldular ama bu güzelliklerinden kocaları nasiplenmiyor!!

Kadın güzelleşmek adına yüz gerdirip, yağlar aldırıyor ama evde kocanın son derece tabii hakkı olan "cinsellik"ten kaçtıkça kaçıyor!

Bugünün kız/kadının temel sorunu şu: Dişi olamıyorlar!..Dişi olamayınca yuva kuramıyorlar ve yuvayı koruyamıyorlar.

İşimiz gerçekten zor: Bugünün tabiilikten sapmış dünyasında, kadını yeniden evine sokmak hiç kolay değil...Hatta, bunu söyleyeni hapse bile atabiliriler!

Ama, giderek çöken aile yapısına, kadın cinayetlerine çare söyleyen de yok!

Birileri bize fena halde tuzak kurdu...Bizi en sağlam yerimizden, ailemizden vurdular!

Bu yüzden geleceğe dair büyük kaygılar taşıyoruz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..