Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '19

 
Kategori
Okullar
 

Yuvarlanan Kartal Yumurtaları

Yeni Eğitim Sistemi                                                                                                                                            (Kümese yolculuk-2)

Tavuklar tarafından oldukca iyi büyütülmüş meşhur kartalımıza hayatta kala bilmek için o keskin pençelerini kullanıp toprağı eşeleyerek nasıl solucan yakalana bileceğini hatta kanatlarını kullanarak yerden 10-15 santim sıçrayıp havada uçan sineği bile avlamayı öğretmişlerdi, verebilecekleri herşeyi vermişti tavuklar kartalımıza ve başarlı bir tavuk yetiştirmenin gururunu paylaşıyorlardı. Uzun zaman sonra kümesdeki bilgeler ve yaşlılar teker teker hayata veda etti kümesdeki en yaşlı ve bilge tavuk bizim meşhur kartalımız olmuşdu. Günler birbirini kovalarken yine fırtınalı bir günde aynı kartal yuvasından başka bir yumurta daha yuvarlandı tavuk diyarına , tavuklar yumurtanın büyüklüğüne ihtişamına şaşırsalarda sahiplendiler bu yumurtayı da, minik kartal yumurtadan çıkdı, beslendi, büyütüldü, hayatda kalmayı solucan ve sinek avlamayı öğrendi, mutluydu onu seven koruyan tavukların arasında, nasıl sevmesinlerdi ki hem tavukdu ne de olsa. Tavuklar mutluydu mutlu olmasına da hikayenin asıl üzücü kısmı minik kartalımıza tavuk olmayı öğretenin kendini bilge tavuk sanan meşhur kartalımızın oluşuydu

O gün and içti minik minettar kartal büyüyünce bu bilge tavuk gibi olucakdı..

Kümesi değiştirmek kartalların kaderlerini değiştirir mi bilinmez ama sistemin kurbanı tavuk olarak yetiştirilen bir kartalın eline kartal da verilse sonuç yine tavuk olucaktır. Önce bunu değiştire bilmeliyiz. Gerekirse tüm tavuklara uçmayı öğretip o kartalları özüne döndürebilmeliyiz.

                                                                                        

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..