Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yüz bin Radikal

Yüz bin Radikal
 

Uzun yıllardır takip etmekte olduğunuz bir gazetede değişim yaşanınca, insan ister istemez bir yadırgıyor durumu önce. Bir yabancılık çekiyor ama sonra sonra, göre göre, dokuna dokuna bu yabancılk kaybolmaya, yeni bir tanışıklık kurulmaya başlıyor. İlk defa çalışmaya başladığınız işyerinizdeki mevcut çalışanlara ya da müstakbel eşinizin ailesine alışmak gibi bir duygu kaplıyor insanın içini. 

Radikal Gazete'sinin değişimini de sanırım böyle karşıladım; başta tavırlı, hatta biraz öfkeli gibi ama daha çok ürkekçe. Sonrasında ise işte o alışma safhası geldi çattı ve birşeyler yerine oturmaya başladı gibi. Sanırım bu süreç sonunda bir tercih noktasına geleceğim ve gazetemle ilişim konusunda mecburi bir karar alacağım. Zamanını bilmem ama... 

Şekil, renkler, boyutlar, grafik tasarımı bir yana, yeni Radikal'in beni en çok kızdıran iki temel zaafı var: Korkunç derecede fazla imlâ hataları ve elini, yüzünü hatta gömleğini boyayan mürekkep kalıntıları... Bunlarla baş etmek kolay; olsa olsa birz bütçe meselesi belki, teknik olarak boyama olayının nedenini bilmem ama daha iyi mürekkep ya da belki başka bir baskı makinesi işi rahatça sürükleyebilir çok başka bir kalite çizgisine. 

Ancak Radikal'e itirazım çok şamatasını yapıp da altını yeterince dolduramadıkları konular ve veriliş biçimi. Sözgelimi Diyanet İşleri Başkanı ile yapılan sığı söyleşide, zat'ın daha evvel söylediklerinin üzerine pek de birşey söylemediği aşikar. İki güne bölecek kadar uzun bir söyleşi değildi zaten; eski Radikal'de bir sayfa bile etmezdi iki günlük metni söyleşinin. Arkasından tam bir hayal kırıklığı olan hapishane söyleşisi geldi. Tatmin etmeyen bir tadı vardı; vaad ettiği bilgiyi taşımayan bir söyleşiydi ne yazik ki ve yine de bir insan neden cinayet işler sorusunu sormayı ama buna cevap vermemeyi başarmış bir tarzı ve tekrara düşen deşifresiyle hayal kırıklığı yarattı bende.  

Bir de köşe yazarlarının en az biri, son bir haftadır her gün gazetedeki değişimden bahseden bir yazı yazıyor mutlaka. Tabloid boy daha evvel denenmişti ama tutmadı. Ama Radikal'e yüz bin radikal okur kazandırmak pahasına otuz bin gerçek Radikal okurunun kaçını küsütrmeyi göze alacaklar. Sokaktaki görüş şu: Alınacak en ucuz gazete. Fiyat 50 kuruşa yükselecek nasılsa, göreceğiz bu yüz bin muhteşem radikalin kaçı gerçek, kaçı sahte... 

 

 

 
Toplam blog
: 15
: 584
Kayıt tarihi
: 24.01.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Maltepe Kadir Has Anadolu Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mü..