Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yüz binlerce İstanbullu'nun hakkını çiğnemek özgürlük mü?

Yüz binlerce İstanbullu'nun hakkını çiğnemek özgürlük mü?
 

Ankara ve İstanbul'da yüzbinlerce kişinin katıldığı cumhuriyet mitingleri, en küçük bir tatsız olayın yaşanmaması açısından gerçekten vatandaşın demokratik haklarını vatandaş gibi kullanmasına güzel bir örnek teşkil etti.

Güvenlik kuvvetlerinin tedbirli ve duyarlı davranışını da buradan anmak ve onlara da teşekkür etmek zorundayız.

Bu güzel örneklerin ardından, valiliğin izin vermemesine rağmen inadına ve ille de bugün Taksim'de gösteri yapmaya çalışanların İstanbul'a ve İstanbullular'a yaptığı eziyet gerçekten kabul edilebilir gibi değil.

İşinden gücünden kalan ve bir biçimde bu gösteriden zarar görenlerin doğrudan valiye ve valiliğe yönelik tenkitlerine de katılamıyorum.

Demokrasi hiçbir kuralın işlemediği bir sistem demek değildir. Demokrasi yönetimi yok saymak, kuralları bile bile çiğnemek hiç değildir. Valilik sırf İstanbullular'a eziyet çektirmemek için Taksim'de gösteri yapılmasına izin vermediğini çok önceden açıklamıştır.

Bu inat ve ısrarla varılmak istenen nokta nedir? Konjonktürel bir fırsattan yararlanıp ille de hükümete karşı bir sorun çıkartmak mı? Ne olur özgürlüklerimizi yerinde kullansak da hepsini kullanmaya hak kazansak, kimilerinin kısıtlanmasına sebep olmasak?

Kurala karşı yapılan kasıtlı davranışların bugünkü gibi ortaya sakıncalı sonuçlar çıkardığını ve yüzbinlerce masum insanın özgürlüğünü kısıtladığını, canını sıktığını, moralini bozduğunu, işini engellediğini, kısacası vatandaşlık hakkını ihlal ettiğini bir anlasak da bilinçli vatandaş olasak diyorum...

Yoksa yanlış mı düşünüyorum?

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..