Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '09

 
Kategori
Sağlık
 

Yüz estetiği nedir? Göz kapağı germe

Yüz estetiği nedir? Göz kapağı germe
 

Blepharoplasty olarak adlandırılan göz kapağı estetiği, üst, alt ya da her iki göz kapağını değiştirerek, göz çevrenize daha yenilenmiş bir görüntü vererek, sizin daha dinamik bir görüntüye sahip olmanızı sağlar.
Özellikle, göz kapağı estetiği; 

Göz kapağınızın doğal görünümünü bozan sarkmış deriyi
Gözaltı torbalarını
Gözünüzün altındaki ince kırışıklıkların giderilmesi için ideal bir seçenektir.
Göz kapağı estetiği için uygun bir aday mıyım?
Göz kapağı estetiği genelde sağlıklı yüz dokuları ve kasları olan, ayrıca estetik operasyon için realistik düşüncelere sahip erişkin kişilere uygulanır.
Eğer siz de göz kapağı operasyonu geçirmeyi planlıyorsanız, bunu başkalarını tatmin etmek ya da onlarının sözüyle hareket etmek için değil, kendiniz için yaptırmalısınız. Bu estetik operasyon için uygun adaylar: 

Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ve savunma mekanizmanız güçlü ise,
Sigara kullanmıyorsanız,
Realistik düşünceleriniz varsa,
Gözlerinizde herhangi bir problem yoksa,
Sizde bu operasyon için uygun bir adaysınız demektir. 

Göz kapağı estetiği
Üst göz kapağı operasyonunda, doktor operasyon izlerin en aza indirmek için öncelikle göz kapağı bölgenizdeki doğal katlanma çizgisini belirler. Daha sonra, cerrahi kesim gerçekleştirilerek fazla yağ, kas ve sarkmış deri alınır. Daha sonra çok ince bir dikiş atılarak kesi kapatılır.
Alt göz kapağı estetiğinde, doktor öncelikle göz kapağınızın altındaki kirpiğinizin hemen bittiği yeri ve göz kapağınızın çevresinde oluşan kaz ayağı adı verilen ince çizgilerinizi belirler. Daha sonra kirpiğinizin hemen altından cerrahi kesimi gerçekleştirerek, fazla yağ, kas ve sarkmış derileri alır. Ayrıca fazla yağdan oluşan göz altı torbaları da transkonjuktival göz kapağı operasyonu ile alınabilir. Bu operasyonda kesi alt göz kapağının içinden yapılır ve fazla yağ alınır. Dikişler gözkapağının içinden yapıldığından, görünen herhangi bir iz kalmaz. Normal koşullarda, göz kapağı estetiği 1-2 saat sürmektedir. 


Operasyondan sonra
Operasyondan sonra göz çevrenize küçük bir bandaj takılacaktır. Operasyondan sonra oluşacak şişlik veya morluklar normaldir. Uygulayacağınız buz kompleksi ile bu durumu en aza indirebilirsiniz. Bunun yanında, operasyondan sonra kendinizi daha rahat hissetmeniz için doktorunuz size ilaç tavsiye edecektir.
Operasyondan sonra bir hafta göz çevrenize pansuman yapmalısınız. Bazen doktorunuz size göz damlası tavsiye edebilir. Operasyondan sonra bir hafta günlük aktivitelerinizden uzak durmalısınız. Dikişleriniz 3-5 gün içinde alınacaktır. Eğer emilebilir dikiş uygulandıysa, onlar kendiliğinden yok olacaktır.
Plastik cerrahları sizin yüz hatlarınızı, yaşlanma belirtilerinizi, değiştirerek kendinize olan öz güveninizi artırmanızda yardımcı olur. 

Daha detaylı bilgi için ücretsiz randevu alabilirsiniz: 

0312 437 07 37 

http://www.ankaraestetik.com/Goz-kapagi-germe.html 

 
Toplam blog
: 19
: 1942
Kayıt tarihi
: 12.10.09
 
 

Dr. Ekrem Civaş 1971 doğumlu olup 1993 yılında Dicle Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdikten sonra ..