Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Gençleştirme, Sivilce izleri ve Ben alımında Fraksiyonel Lazer kullanımı

Yüz Gençleştirme, Sivilce izleri ve Ben alımında Fraksiyonel Lazer kullanımı
 

fraksiyonel lazer


Yaşlılık lekeleri olarak bilinen zamanla yüzümüzde ortaya çıkan kahverengi lekelerde, ince kırışıklıkları azaltmakta, sivilce izlerinde, düzensiz cilt tonu varlığında ve pütürlü bir cilt yüzeyinde, geniş gözeneklerin tedavisinde fraksiyonel karbondioksit lazeri çok etkin bir tedavi yöntemi olarak kullanmaktayız.
 
Özellikle açık renkli ciltlerde fraksiyonel lazerle daha yüksek enerji düzeylerinde çalışma imkanı bulmaktayız ve bu da tedavinin etkinliğini artırmaktadır.
 
İnce kırışıklıklarda fraksiyonel lazer
 
Yüzümüzde kırışıklıkların tedavisinde çok yaygın olarak botulinum toksin, dolgu uygulamaları ve cilde nem veren hyaluronik asit içeren mezoterapi uygulamaları kullanılmaktadır. Ancak özellikle üst dudak üzerinde bulunan ince çizgilerde, göz etrafındaki ince kırışıklıklarda fraksiyonel lazer uygulaması ile oldukça başarılı sonuçlar almaktayız. Bazı hastalar üst dudak üzerindeki dikey çizgilerden çok rahatsız olmakta ancak hacim etkisi nedeniyle dolguyu tercih etmemektedirler. Bu durumda 1- 3 seans arası fraksiyonel karbondioksit lazerle bu çizgiler belirgin şekilde hafiflemektedir. Yine en sık ince cilde sahip daha açık tenli kişilerin yanaklarında görülen, gülme ile artan çok sayıda ince çizgiler fraksiyonel lazer uygulamasından oldukça fayda görmektedir.
 
Sivilce izlerinde fraksiyonel lazer
 
Sivilceler pek çok ergen için önemli bir sorun teşkil eder ve maalesef uygun tedavi edilmemiş sivilceler ilerleyen yaşla beraber kaybolsa da izleri hayat boyu kalıcı olabilir. Sivilce izlerinde de son yıllarda fraksiyonel lazer teknolojisini başarı ile uyguluyoruz. Sivilce izlerinin derinliğine ve şiddetine göre değişmekle birlikte çoğunlukla 3-5 seans uygulama yapılması gerekiyor.
 
Geniş gözenekler ve düzensiz renk tonunda fraksiyonel lazer
 
Bazı hastalar kapanmayan geniş gözeneklerden ve homojen olmayan cilt renginden duydukları rahatsızlıkla başvururlar. Bu hastalarda da fraksiyonel lazerin daha yüzeyel uygulama başlığı ile kırışıklık ve sivilce izlerine kıyasla daha kısa sürede sonuç başarılı sonuçlar almak mümkündür.
 
Ben, et beni, siğil gibi lezyonların tedavisinde fraksiyonel lazer
 
Patolojik inceleme gerektirmeyen iyi huylu benlerde, yüzümüzde ve vücudumuzda sıkça görülen et benlerinde, göz altlarında sıklıkla görülen sarı renkli lezyonlarda fraksiyonel lazer kullanabiliyoruz. Böylelikle dikiş izi olmadan bu lezyonlar tedavi edilebiliyor. Ancak muayene sırasında bazı benlerin alınıp mikroskobik incelemesini gerekli gördüğümüzde ise lazer kullanmıyoruz. Bu durumda klasik olarak beni cerrahi olarak çıkarıp dikiş atmak gerekiyor. Et benleri, siğil gibi lezyonlarda lazerden önce koter kullanıyorduk ancak lazer uygulaması ile çoğunlukla lokal anestezi bile gerekmeksizin çevre dokuya ısı hasarını minimale indirerek sadece lezyonu yakıp olası izi de minimumda tutabiliyoruz.
 
Op. Dr. Melike Erdim
 
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
 
instagram: op.dr.melikeerdim
 
facebook: Op.Dr.MelikeErdim
 
twitter: @opdrmelikeerdim
 
Toplam blog
: 6
: 2598
Kayıt tarihi
: 04.10.15
 
 

1976 yılında Trabzon'da doğan Dr.Melike Erdim, 1992 yılında Beşiktaş Kız Lisesi'ni birincilikle b..