Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Gençleştirme Operasyonları

Yüz Gençleştirme Operasyonları
 

botoks dudak dolgusu guncel ozturk


Plastik cerrahinin ana amacı fiziksel yaşlanmayı yavaşlatarak insanların daha güzel ve daha estetik bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır. Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da yüzdeki bazı kırışıklıklar kişilerde rahatsızlık yaratabiliyor. Özellikle yüzdeki aşağıya doğru oluşan kırışıklıkla ve sarkmalar yüzde yorgun ve bitkin bir ifade oluşmasına neden olabiliyor. Yukarıya doğru oluşan kıvrım ve kırışıklıklar daha dinç, yumuşak ve neşeli bir ifade oluşmasını sağlıyor.

Bitkin, yorgun ve mutsuz bir ifadeye yol açan kırışıklardan kurtulmak isteyenler için çeşitli yüz gençleştirme operasyonları uygulanabiliyor. Lazer uygulamaları, dermabrazyon işlemleri ya da kimyasal peeling ile ince çizgiler ortadan kaldırılabilir. Bu işlemlerin yanı sıra botoks ya da dolgu malzemeleri kontur verilebiliyor ve ciltteki bazı katlanmalar ortadan kaldırılabiliyor.

Yer çekiminin etkisi ile yüz bölgesindeki bazı kaslar aşağıya doğru sarkar. Bu gibi durumlarda non-invaziv yani ameliyatsız estetik operasyonları çok fazla etkili olmaz. Bu durumda daha dinç ve genç bir yüz oluşturabilmek yüz germe operasyonları uygulanması gerekebilir. Yüz germe operasyonlarının da belirli aralıklarla tekrar yapılması gerekebiliyor. Çünkü yer çekiminin etkisi devam edeceği için yüzde aşağıya doğru sarkmalar devam eder. Bu sebepten yüz germe işlemlerinin de yaklaşık 10 – 15 yıl içinde tekrarlanması gerekebilir.

Yüz germe estetiğinin yanı sıra yapılması gereken başka operasyonlar da mevcut. Göz kapağı düşüklüğünü ortadan kaldırmak için göz kapağı kaldırma operasyonu, dudak bölgesindeki çizgiler ve sarkmalar için dudak dolgusu ve dudak kaldırma işlemleri, kaş bölgesindeki düşüklüğü kaldırmak için önce botoks enjeksiyonu uygulanabilir. Botoks enjeksiyonunun yetersiz kaldığı kaş düşüklüklerinde ise kaş kaldırma operasyonu uygulanması gerekebilir.

Yüz kırışıklıklarını gidermek ve yüzü daha genç, daha enerjik ve daha mutlu bir ifadeye kavuşturabilmek için bazen bu tarz işlemlerin kombine bir şekilde uygulanması da mümkün olabiliyor. Plastik cerrahi her geçen gün yaşlanmayı durdurmak ve gençliği kalıcı hale getirmek için yeni yöntem ve teknikler bulmaya devam ediyor. Günümüzde estetik cerrahi yüzdeki kırışıklıkları gidermek ve gençliği korumak adına çok etkili noktalara gelmiş durumdadır. Estetik cerrahinin size sunduğu imkanlardan faydalanarak siz de gençliğinizi uzun yıllar boyunca koruyabilir, fiziksel yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..