Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Gençleştirme

KALICI İPLERLE YÜZ GENÇLEŞTİRME NEDİR?

Kalıcı ip askılama işlemi cerrahi ipleri kullanıldığı bir yöntemidir. Buradaki fark, tercih edilen ipin erimemesidir. Genellikle silikon ip kullanılır. Yüz bölgesinde olduğu gibi vücut bölgelerinde de bu işleme başvurulabilir.

Kalıcı iple yüz gençleştirme işlemi için uzman onayı gerekir

Kalıcı iple yüz germe yöntemi için öncelikle bir uzmana danışmalı ve onay alınması gerekir. Hangi bölgelerde uygulama yapılacaksa ona göre çizimler yapılmalı ve buna göre hazırlık yapılmalıdır. Hazırlamada topikal bir anestezik krem ??kullanılabilir ancak bu yeterli olmayabilir, bu nedenle bir iğne ile lokal anestezi de gerekebilir. Bölge uyuşturulduktan sonra ameliyat ipine çok ince bir iğne ile enjekte edilir. Bu işlem yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası sürebilir.

İşlem 30 yaş sonrası idealdir

Kalıcı ip ile yüz gençleştirme işlemi dokularda sarkma yaşayan her hastanın yaptırabileceği bir ameliyattır. Genellikle 30 yaşından sonra tercih edilir. 18 yaşın altındaki kişiler tarafından kullanılması tavsiye edilmez. Zorunlu bir durum olması halinde ancak 18 yaş altı doktor onayı ile bu işlem yapılabilir. Örneğin, yüz felci sonrası kalıcı hasar yaşayan hastalarda.

İşlem hakkında merak edilenler

Kalıcı ip ile yüz gençleştirme uygulaması sonrası herhangi bir iz kalmaz. İşlem sonrası yapılan bölgeye ve cildin elastikiyetindeki kayba göre herhangi bir şey olmayacağı gibi, başlangıçta fazla çekilmelere bağlı gamzelenmeler, kontürde doğal olmayan görünüm olabilir. Ancak yüz zaman içinde doğal görünümüne kavuşacaktır.

Tam olarak istediğiniz sonuçları almanız bazen 10 gün kadar sürebilir. İlk 3 hafta ağır işlerden ve çok sıcak suda banyo yapmaktan kaçınmanız, 3 hafta aşırı aktif egzersizlerden kaçınmanız gerekir. 1 ay saç boyama gibi kimyasal işlemlerden kaçınmalısınız.

Kalıcı ip ile yüz gençleştirme işleminin ömrü yaklaşık 5 yıldır. İpler kalıcı olmasına rağmen yaşlanma sürecimiz devam ettikçe mevcut ipler yetersiz kalmaktadır. Bu durumda kişinin ihtiyacına ve uzman hekimin önerisine göre işlem tekrarlanabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..