Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz germe (face lift)

Yüz Germe İşlemi Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yüz germe (face lift) işlemi, yüz ve boynun daha genç görünmesini sağlamak amacıyla fazla sarkık derilerin çıkarılmasıyla yapılan bir plastik cerrahi operasyonudur. Yüz germe operasyonları; yaşla birlikte ortaya çıkan sarkıklıklar, kırışıklıklar, cilt gevşeklikleri, kontur kaybı, ve gıdı gibi deformasyonları gidermeyi hedefler. Yüzdeki kontur ve yağ dokusu kaybıyla oluşan hacim eksikliği, yerçekiminin de olumsuz katkısıyla ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara neden olmaktadır. Sigara kullanımı, güneş hasarları, stres ve kalıtsal özellikler de yüzde yaşlanma izlerini tetikleyen unsurlar arasında sayılabilir.

Yüz germe işlemi ile yılların acımasız izleri silinebilir ve uzun zaman önce sahip olduğunuz doğal güzelliğinize yeniden kavuşabilirsiniz. Ritidektomi de denilen face lift operasyonları ile yüz dokusu kaldırılarak, cilt her iki yandan geriye doğru çekilir. Cilt altındaki dokular cerrahi olarak değiştirilerek yüzün daha genç bir hale dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Fazla deri çıkarılır ve cilt kesi yerinden kapatılır. Kulağın önünde ve arkasındaki kesi çizgileri genellikle fark edilmez. Gerekli görülürse aynı operasyon dahilinde yüzünüze farklı prosedürler de uygulanabilir. Yüz konturunu düzeltmek için yağ transferi yapılabilir ve implantlar kullanılabilir. Ayrıca boyun germe, göz kapağı cerrahisi, kaş kaldırma, alın kaldırma gibi operasyonlar da yüz germe işlemine eklenebilir.

Yüz germe işlemi öncesinde gerçekçi beklentiler içinde olmalısınız. Bu operasyon yüzünüzün temel görünümünü değiştirmez ve sonuçları yaklaşık olarak on yıl geçerlidir. Yaşlanma sürecinizi durdurmasa da çoğu hasta için tatmin edici bir sonuç verecektir. Genel anestezi altında yapılan yüz germe ameliyatları neticesinde ağrı ve rahatsızlık minimal olacaktır.

Face lift işlemi ile yüzündeki sarkıklıklar giderilerek sıkılaştırılır ve ağız kenarları kaldırılır. Çene çizgisi belirgin hale getirilerek bu bölgedeki yanak sarkıklıkları da azaltılır ve yüzdeki ince kırışıklıklar giderilir.

Yüz germe işlemi, ruhsal ve fiziksel sağlığı yerinde olan kişiler için uygulanan bir estetik operasyondur. Hastanın sigara kullanmaması, hipertansiyon ve diyabet gibi komplikasyonlara yol açacak bir rahatsızlığının bulunmaması gerekmektedir. Operasyonun ve iyileşme sürecinin rahat geçmesi amaçlanır. Hastanın cilt elastikiyeti ve kemik yapısı da operasyondan alınan başarıyı doğru orantılı olarak etkilemektedir. Face lift işleminden önce hasta, operasyonun yaşlanma sürecini kesmeyeceğinin farkında olmalıdır. Hastanın beklentisini buna göre tutması ve yüz şeklinin değişmeyeceğinin bilincinde olması gerekir. Operasyondan önce her ameliyatta olduğu gibi tıbbi geçmişiniz ve kullandığınız ilaçlar gözden geçirilecek ve gerekli görüldüğünde bazı ilaçlara bir süre ara vermeniz istenebilecektir.

Yüz germe işlemi hastanın ihtiyaçları göz önünde tutularak kişiselleştirilebilir. Standart bir yüz germe ameliyatında, yüz ve boyundaki orta ve ileri boyuttaki sarkıklar ve yaşlanma belirtileri hedef alınmaktadır. Çene altındaki cilt sarkıklıkları giderilerek, yüz boyundaki cilt gerilip, kırışıklıklar ve çizgilerin görünümü hafifletilir. Saç çizgisinden itibaren, kulağın ön tarafında bulunan kesi izleri doğal kıvrımlar içinde kalacağından ilerde pek de belli olmayacaktır.

Mini yüz germe operasyonlarında ise hafif sarkıklık ve kırışıklıkların giderilmesi amaçlanır. Yüzdeki yorgun görünüm giderilir ve cilt sıkılaştırılarak daha genç bir görünüm kazandırılır. Kesi çizgisi daha kısadır. Lokal ya da tercihe göre genel anestezi altında da yapılabilen bir invaziv tekniktir. Ciltteki kırışıklıklar daha belirgin hale gelmeden önce derin çizgileri önleme amacıyla da yapılabilir. Mini yüz germe işlemi uzun süre daha kapsamlı bir operasyona gerek duymadan cildinizi daha genç tutmanızı sağlayabilir.

Geleneksel yüz germe ameliyatlarında, mini yüz germe operasyonlarına nispeten iyileşme süreçleri daha uzun olmakla birlikte alınan sonuçlar daha da belirgin olmaktadır.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı
 
Site          : http://www.selcukinanli.com/
Instagram: https://www.instagram.com/rinoplasti/
Facebook : https://www.facebook.com/prof.dr.selcuk.inanli/
 

 

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..