Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Germe Ameliyatı

YÜZ GERME AMELİYATINDA SIK SORULAN 5 SORU

1. Yüz germe ameliyatının sonuçları kalıcı mıdır?

Evet kalıcıdır. Çoğu yüz gerdirme işleminin sonuçları yedi ila 15 yıl arasında olmak üzere çok uzun süre devam eder. Etki süresi kişinin cilt yapısına, iskelet yapısına, kullanılan tekniğe, tekniği uygulayan cerraha bağlı olarak değişebilir. Yüz germe bir kez yapıldığında geri alınamaz, etkisinin geri dönüşümsüz olması bakımından da kalıcıdır. Ancak, her ne kadar işlem yüzünüzde gözle görünür yaşlanma belirtilerinde belirgin düzelme sağlayacak olsa da, hiçbir şey yaşlanma sürecini tamamen durduramaz ve ameliyattan sonraki yıllarda da yaşlanmaya devam edersiniz. Yüzünüzün bire bir aynı olduğu bir tek yumurta ikizinizin olduğunu hayal edin. Yüz gençleştirme ameliyatı olan ikiz ameliyattan 3 ay sonra da, 3 yıl sonra da, 10 yıl sonra da ameliyat olmayan ikizden daha iyi görünecektir. Öte yandan her iki ikiz de yıllar içerisinde yaşlanmaya devam edecektir. 

2. Yara izi olur mu?

Yüz germe ameliyatı için standart kesi, saçların içerisinden başlar, kulağın hemen önündeki doğal deri kıvrımını takip eder buradan kulak arkasına dönerek saçların arasında kaybolur. Her ne kadar yapılan kesi geride bir yara izi bıraksa da, kesinin önemli bir bölümü saçınızda gizlenecek, saç arasında olmayan kısmı da doğal bir kıvrımda kamufle olacaktır. İyileşmenin ilk 3-4 haftalık döneminde izler kırmızı ve belirgin olacaktır. Bu dönemde makyaj ve saç modeli ile izler gizlenebilir. İyileşme tamamlandıktan sonra ise yara izinin bulunması, tam olarak nereye bakacağını bilen birisi için bile genellikle oldukça zordur. 

3. Riskler için ne dersiniz?

İyi eğitimli ve deneyimli bir estetik cerrah tarafından gerçekleştirildiğinde yüz germe ameliyatından kaynaklanan riskler oldukça nadirdir. Yüzün belirli bölgelerinde duyu kaybı, geçici kas zayıflıkları, uzamış morluklar veya kullanılan anestezi ilacına karşı olumsuz reaksiyonlar işlem sonrası yan etkilerden bazılarıdır. Ameliyat öncesi görüşme esnasında da nadir görülen ve daha ciddi komplikasyonlar konusunda da bilgilendirileceksiniz. 

4. Ne gibi sonuçlar beklemeliyim?

Gerçekçi ve doğal sonuçlar beklemelisiniz. Her estetik ameliyatta olduğu gibi yüz germe ameliyatının sonuçları da kişiden kişiye değişir. En iyi adaylar, ciltleri yaşla birlikte henüz sarkmaya başlamış fakat hala elastikiyeti iyi olan kişilerdir. Kemik yapısının iyi olması da sonuçların olumlu olmasına yardım eder. İyi ellerde yapılmış bir yüz gençleştirme ameliyatından sonra aşırı derecede “yapılmış” dan ziyade doğal bir biçimde tazelenmiş ve dinlenmiş görüneceksiniz. Yüz gerdirmenin amacı ergen gibi görünmek değil, daha dinç ve daha enerjik bir görünüme kavuşmak için yüzünüzdeki yaşlanma belirtilerini gidermektir. 

5. İyileşme süreci için ne dersiniz?

Her ne kadar yüz germe ameliyatı karmaşık ve hassas bir işlem olsa da çoğu hasta iyileşme sürecinde sadece ufak tefek rahatsızlıklar bildirir. Öncelikle yüz germe ameliyatı ağrılı bir ameliyat değildir. Şişliklerin ve morlukların kaybolması bazı bireylerde biraz daha uzun zaman alabilse de çoğu kişi yaklaşık iki hafta içinde kapatıcı bir makyaj ile işine dönebilir. Çoğu yüz gençleştirme cerrahı hastalarına ilk iki hafta yorucu aktivitelerden kaçınmasını önermektedir. Yara izlerinin ortaya çıkışını en aza indirmek için hastalar iyileşme sırasında güneşe maruziyeti sınırlandırmalı ve dışarıda oldukları tüm zamanlarda güneş koruyucu kremler ile tüm yüzü korumalıdır. 

 

 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..