Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Germe Operasyonu İyileşme Süreci ve Bakım

Yüz Germe Operasyonu İyileşme Süreci ve Bakım
 

Yüz Germe Operasyonu İyileşme Süreci ve Bakım


Yüzme germe operasyonu sonrasında hastanın genel sağlık durumu iyiyse, iyileşme süreci de o kadar çabuk ilerlemektedir. Bu operasyon sonrasındaki süreç doktorun tavsiyelerine uyulduğu takdirde oldukça konforlu geçmektedir. Hastalar bu operasyon sonrasında hafif şiddette ağrı ve acı çekebilir fakat bu durum doktorun vereceği ağrı kesiciler sayesinde giderilebilmektedir. Ameliyattan sonra oluşan şişlik ve morluklar yaklaşık olarak 7 ila 10 gün içerisinde geçmektedir.
 
Operasyon sırasında hastaya verilen ilaçlar, sonrasında halsizlik gibi belirtiler hissedilmesine yol açabilmektedir ama bu durum normal ve geçicidir. Ameliyattan 1-2 saat sonra hastanın bir şeyler yemesi ve dolaşması gerekmektedir. Erkenden ayağa kalkmak ve hareket etmek iyileşme sürecini daha da hızlandırmaktadır. Operasyondan hemen sonra doktorun verdiği tüm tavsiyelere uymak iyileşme sürecinin çabuk atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Hastanede yatış süresi en fazla 1 ya da 2 gündür. Bu süreden sonra hasta taburcu edilerek, ev istirahatına çekilmesi tavsiye edilmektedir.
 
Ameliyat sonrasında takılan bandajlar, hastanın durumuna bağlı olarak en geç 7 gün içerisinde çıkarılmaktadır. Bu bandajlar cildin oturmasını ve ödem oluşumunu engellemeyi sağlamaktadır.
 
Ameliyat sonrasındaki süreçte neler yapılmalıdır?

Yüz germe operasyonu sonrasında mutlaka hasta doktorun tavsiyelerini dinlemelidir. Bu tavsiyeler sayesinde hasta, iyileşme sürecini daha hızlı ve verimli atlatacaktır.

Yüz germe operasyonu ağrılı bir uygulama değildir. Eğer hasta kendini iyi hissederse ameliyattan birkaç saat sonra bile hastaneden çıkabilmektedir. Ağrılar; doktorun önereceği bir ağrı kesici sayesinde kolayca dindirilebilmektedir.

Ameliyat sonrasında takılan drenler yaklaşık olarak 24 saat sonra çıkarılmaktadır.

Operasyondan sonraki ilk birkaç gün yüzde şişlikler ve morarmalar olacaktır. Bunlar geçici ve normal olmasından ötürü hastanın endişeleneceği bir durum söz konusu değildir.

Dikişler yaklaşık 7 gün sonra alınmaktadır. Bu işlemden sonra hasta yavaş yavaş normalleşme sürecine dönmektedir.

Ameliyat sonrasında hareketlilik oldukça önemlidir. Hasta hareket ettikçe kendini dinç hissedecek ve böylece iyileşme süreci de kısalacaktır. Buna bağlı olarak yürüyüş hafif egzersizler ameliyattan sonraki 3. haftada, orta zorlukta egzersizler ise 5. haftada rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.

 
Gün gün ameliyat sonrası süreç
 
Ameliyatın ilk günü: Ameliyatın ilk gününde şişlik ve morlukların en az seviyeye indirgenmesi için hastaya boyunluk verilecektir. Ve ödem oluşumuna engel olmak için yüz bandajla kaplanacaktır.
 
Ameliyatın ilk haftası: Bandaj ameliyattan sonraki 7. günde çıkarılmaktadır. Şişlikler bu dönemde ön plana çıkabilmekte fakat kısa sürede geçmektedir. Dikişler de ameliyatın ilk haftasında alınmaktadır. Bunun yanı sıra hasta boyunluk kullanmak şartıyla hafif işleri de gerçekleştirebilecektir. Hasta dikişler alındıktan sonra rahatlıkla makyaj yapabilecektir.
 
Ameliyattan sonraki ilk üç hafta: Eğer yüzde operasyon sonrasında morluk oluşmuşsa bu morluklar solmaya başlayacak. Ağır işlemler gerektirmeyen rutin işlere dönülebilecek. Spor ve egzersizler gönül rahatlığıyla gerçekleştirilebilecek. şişlikler tamamen yok olacak. Yüzde şayet hissizleşme varsa bu problem de son bulacak.
 
Yüz germe operasyonu sonrasında hasta mutlaka güneşten korunmalıdır. Mümkün olduğunca güneşe çıkmaması gereken hasta, şayet zorunda kalırsa doktorun önereceği bir güneş kremi kullanmak durumundadır. Hasta iyileşme sürecinde doktorun tüm tavsiyelerini yerine getirirse, bu zamanı çabuk atlatacak ve eski formuna çok kısa bir zamanda ulaşacaktır.
 
Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
 
Site:            http://www.selcukinanli.com/
 
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..