Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz germe operasyonuyla ilgili sıkça sorulan sorular

Yüz germe operasyonuyla ilgili sıkça sorulan sorular
 

Yüz germe operasyonuyla ilgili sıkça sorulan sorular


Yüz germe operasyonu nedir?
Yüz germe operasyonu, yaşlanma ve yıllar geçtikçe yer çekiminin de etkisiyle beraber yüzdeki yağ dokusunun azalması ve derinin elastikliğini kaybetmesi üzerine ortaya çıkan kırışıklık ve sarkma problemlerini gidermek için gerçekleştirilen cerrahi bir müdahaledir.  Yüz gençleştirme ameliyatı olarak da adlandırılan yüz germe operasyonu (face lift) yanak ve boyun bölgesine uygulanmaktadır. 
 
Yüz germe operasyonu nasıl gerçekleştirilir?
Yüz germe operasyonları, estetik cerrahinin en önemli ve detaylı operasyonlarından birisidir. Ameliyat yaklaşık olarak 5-6 saat sürmektedir ve genel anestezi ile gerçekleştirilir. Ameliyatta öncelikle yüzün favori bölgesinin arkasında bulunan kulak önü kıvrımın olduğu kısımda kes yapılır. Bu kesinin kulak önü kıvrımına oturması gerekmektedir. Daha sonra bu kesi kulak memesine kadar uzatılmaktadır, oradan da kulağın arkasına dönmektedir. Kulağın arkasında bulunan kıvrım takip edilerek, kesik saçın bulunduğu deriye kadar uzatılmaktadır.  Kesiden sonra, yanak ve boyun bölgesinde bulunan sarkmış cilt serbest hale getirilir, cildin altında bulunan buruşmuş ve sarkmış kısımlar toparlanır. Bu fazlalık deri daha sonra kesip atılır. Cilt tekrar dikilerek, ameliyat tamamlanır.
 
Yüz germe operasyonları kimlere uygulanmaktadır?
Cildimiz gün geçtikçe yıpranmakta ve yer çekimine karşı verdiği savaşa yenik düşmektedir. Orta yaş (30-50) ve 50 yaş üstünde gerçekleşen bu durum, cerrahi müdahaleler ile kolaylıkla giderilmektedir.
 
Yüz gerdirme estetiği kavramı, sarkmış ve deforme olmuş yüzü toparlama, gerdirme ve yeniden eski doğal ve genç görünüme kavuşturmayı hedeflemektedir. Yüz germe, alın germe, kaş germe, orta yüz germe gibi uygulama alanları olan yüz gerdirme estetiği, son yıllarda birçok kadın tarafından tercih edilmektedir. 50’li yaşlarda yüz derisi sarkmaya başlar. Yüz germe operasyonları da bu yaşlılık bulguların giderilmesine yardımcı olacak bir uygulamadır. Stres, alkol, sigara, hava kirliliği gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak daha önceden cildi sarkmış ve zarar görmüş kadınlar bu operasyonlardan yararlanarak, faydalı sonuçlar elde edebilmektedir. Cildin sarkmış görünümünden rahatsız olan herkes bu ameliyatı olabilir.
 
Yüz germe operasyonları güvenilir midir?
Yüz germe ameliyatı son yıllarda sürekli uygulanan ve oldukça güvenilir bir operasyondur. Yüz germe operasyonu basit gibi görünse de aslında diğer ameliyatlara göre daha karmaşıktır. Uzman bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği takdirde oldukça başarılı ve güvenilir olan yüz germe operasyonunun, her ameliyatta olduğu gibi bazı riskleri ve komplikasyonları vardır.
 
Yüz germe operasyonlarının riskleri nelerdir?
Yüzde istenmeyen yara izleri oluşabilir. Nadir de olsa cilt altında kan toplanma gerçekleşebilir. Her ameliyatta olduğu gibi yüz gerdirme ameliyatında da enfeksiyon riski çok nadir de olsa vardır. Yüz derilerinde zedelenme ya da zayıflık nadir de olsa görülebilir. Derinin altındaki yağ dokusu ölebilir. Sıvı toplanması yaşanabilir. Bu da ufak bir operasyonla giderilebilecek bir olumsuzluktur. Ağrı ve acı ameliyat sonrasında şiddetini arttırabilir. Bu gibi durumlarda derhal uzman bir cerraha başvurmak gerekmektedir. Deride daha sonra iyileşebilecek morarma, ödem toplanması, şişlik ya da hassaslık yaşanabilir.
 
İyileşme süreci ne kadar sürmektedir?
Bu operasyon sonrasındaki süreç doktorun tavsiyelerine uyulduğu takdirde oldukça konforlu geçmektedir. Hastalar bu operasyon sonrasında hafif şiddette ağrı ve acı çekebilir fakat bu durum doktorun vereceği ağrı kesiciler sayesinde giderilebilmektedir. Ameliyattan sonra oluşan şişlik ve morluklar yaklaşık olarak 7 ila 10 gün içerisinde geçmektedir.  Dikişler yaklaşık 7 gün sonra alınmaktadır. Bu işlemden sonra hasta yavaş yavaş normalleşme sürecine dönmektedir. Ameliyat sonrasında hareketlilik oldukça önemlidir. Hasta hareket ettikçe kendini dinç hissedecek ve böylece iyileşme süreci de kısalacaktır. Buna bağlı olarak yürüyüş hafif egzersizler ameliyattan sonraki 3. haftada, orta zorlukta egzersizler ise 5. haftada rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir. Hasta ameliyattan beklediğini yaklaşık olarak 2 ay sonra elde edebilmektedir.
 

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı

 

Site:            http://www.selcukinanli.com/

Instagram:  https://www.instagram.com/rinoplasti/

Facebook:  https://www.facebook.com/prof.dr.selcuk.inanli/

 
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..