Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yüz Masajı hakkında genel bilgiler

Yüz Masajı hakkında genel bilgiler
 

yüz masajı


Batılı Yüz Masajı

Batılı tarzdaki masajda, vücut masajının bir parçası olarak yüz masajı, tüm yüz masajı tedavisinden farklıdır. Tüm yüz masajı maskeleri, buhar terapisini ve benzer teknikleri içerir. Düzenli masaj, masaj seansının başında veya sonunda yüze uygulanan masajı içerir.

Batı tarzı yüz masajı için genellikle efloraj (kaydırma hareketi) hareketi kullanılır. Yüz masajını uygulamak için basınç hamleleri yüzü esnetmeyecek şekilde yavaşça uygulanmalıdır ve cildi uyarmalıdır. Basınç hamleleri yüz kaslarını aşağıya doğru çekmek yerine kaldırmak için yukarıya doğru uygulanır. Tipik bir yüz masajı aşağıdaki adımları içerir:

Masajdan önce ellerinizi sabun ve su ile yıkayın. Eğer masaj yapılacak kişi kontak lens kullanıyorsa, lenslerini çıkarmasını isteyin.

En rahat pozisyon kişinin bir masaj masasında yattığı veya bir sandalyede oturduğu pozisyondur. Buna karşın yüz masajı temiz bir zemin benzeri herhangi bir alanda uygulanabilir.

Bir miktar temizleyici kullanarak kişinin yüzünü yavaşça temizleyin. Temizleyiciyi yüze ıslak pamuk bezler veya yüz süngerleri ile uygulayabilirsiniz. Ardından temizleyiciden arta kalanları temiz ve nemli pamuk bezler ile temizleyin.

Yüze krem veya losyon uygulayın. Yüze ve boyna simetrik dairesel hareketler ile masaj yapın. Masajı boyun ve yüz çevresine kadar uygulayın. Hiçbir yüz kasını atlamayın.

Daha sonra, elinizin arkası ile alına yavaşça basınç uygulayın. Başparmaklarınızı yüzün üzerinde çatı oluşturacak şekilde alnın ortasına yan yana yerleştirin. Başparmakları şakaklara doğru hareket ettirin ve şakaklarda hafif bir süpürme hareketi yapın.    

Elleri yüz çevresi boyunca yerleştirerek kaşların altındaki çukur alana basınç uygulayın. Başparmaklar ile kaş çıkıntısı üzerine teker teker basınç uygulayın. Basınç noktasını kaşların içinden dışına doğru hareket ettirin ve başparmak basıncını tekrarlayın. Bu teknik gerginliğe bağlı baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.

Başparmakları, eller yüzü kapatacak şekilde burun köprüsüne yerleştirin. Başparmakları, basınç uygulayarak burun deliklerine doğru ve yanaklara kenarlarına doğru sağlam bir şekilde kaydırın. Başparmaklar saç çizgisine ulaştığında basıncı yavaşça azaltarak ellerinizi kaldırın. 

Parmak uçlarını yanak kasları üzerine yerleştirin ve yavaşça saat yönünün tersi yönde birkaç dakika kadar yanak kaslarına masaj uygulayın. Bu hareket yanak bölgesindeki gerginliği azaltır.

Kulak kenarlarını işaret parmakları ve başparmaklar ile ovalayın. Bu teknik oldukça rahatlatıcı ve zevklidir.

Parmakları boynun arkasına koyun ve aynı zamanda çenedeki bir bölgeye başparmak ile basınç uygulayın. Diğer bir noktaya geçmeden önce bu noktayı yeterince dairesel hareketler ile uyarın. Parmaklarınızla çeneyi tutun ve başparmak ile aşağıya doğru dairesel hareketler uygulayarak ovalayın. Çeneyi hafifçe ovalayarak çene masajını bitirin. Bu hareket ağız ve çene bölgesindeki gerilimi azaltır.

Kafa derisine dairesel hareketler yapın ve parmaklar ile saçları tarar gibi yapın. Bu sayede yüzden ve baştan gerilim atılır ve saç derisi uyarılır.

Son olarak masaj kremini veya losyonunu temiz ve nemli bir bezle temizleyin. Yüz masajlarının sonunda genellikle yüze özel bir losyon uygulanır. 

Doğu Terapilerinde Yüz Masajı

Shiatsu, akupunktur ve benzer Doğu terapilerinde, belirli meridyenlerdeki önemli enerji akışını uyarmak veya açmak için yüzdeki bazı noktalara basınç uygulanır.  Yüzde bulunan basınç noktaları ve bu noktaları uyararak tedavisine yardımcı olunan sağlık sorunları şunlardır:

Burun kemiği boyunca gözün merkezinde bulunan Mide 1 noktası: Gerginlik ve göz yorgunluğu.

Mide 1 noktasının 4 cm kadar altında, burun tabanı seviyesinde yer alan Mide 2 noktası: Sinüs ve burun tıkanıklığı

Ağız kenarlarından bulunan Mide 4 noktası: Genel stres ve gerilim.

Kulak memesine ait taban seviyesinin 2 cm önünde bulunan Mide 6 noktası: Diş ağrısı.

Alt dudak ve çene arasında bulunan Kavrama damarı (ucu): Yüzde ve ağızda gerginlik.

Gözün iç köşesinde bulunan Mesane 1 noktası: Baş ağrısı ve göz yorgunluğu.

Gözün dış köşesinden 2 cm uzaklıkta bulunan Safra kesesi 1 noktası: Baş ağrısı.

Kulak memesinin önünde ve üst kısmında bulunan Safra kesesi 2 noktası: Kulakta çınlama, gözlerde şişme ve baş dönmesi.

Bazı yoga teknikleri göz problemlerine ve gerginliğe karşı kişisel bakım uygulanmasını içerir. Gözü çevreleyen basınç noktalarına karşı avuç içi veya parmak boğumları ile basınç uygulanır.


 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..