Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '22

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Yüz Yogası ile Doğal Güzellik

Sevgili Pembenar Okurları;
 
Sizlere son birkaç yılda çok popüler olan ama benim yıllardır uyguladığım ve eğitimini verdiğim Yoga’nın bir alt dalı olan ‘’Yüz Yogası’’ından bahsetmek istiyorum. Bu yazımda sizlere yüz yogasının temel çerçevesi, bize sağladığı kazanımlar ve yüz yogası rutini oluşturma konularından bahsedeceğim. 
 
Yüz Yogası Nedir?
 
Yüz yogası, başka hiçbir araca ihtiyaç duymadan, kendi evinizin konforunda yapabileceğiniz yüz yogası asanaları, yüz masajı ve nefesi kapsayan holistik bir çalışmalar bütünüdür.
 
Zamanla, yanlış ve yüzeysel kas hareketleri, güneş ışınlarına savunmasız maruz kalma ve sağlıksız beslenme süreci ile yaşlanma sürecimiz normal seyrinden hızlanabilir. Ya da biz yaşımızdan daha genç ve kıvamlı bir cilde sahip olmak istiyor olabiliriz. Yüz yogası, kaslarımızı sistemli ve bilinçli bir şekilde çalıştırarak, daha güzel ve daha gergin bir cilde kavuşmamıza yardımcı olur.
 
Yüz Yogası’ndan Nasıl Fayda Sağlarım?
 
Yoz yogası ile kırışıklıklardan kurtulabilir, daha belirgin bir yüz ovali, daha şekilli bir çene hattı, daha dolgun dudaklar ve daha anlamlı bakışlara sahip olabilirsiniz. Ancak bilinçli bir yol izlemek bu sistemdeki en temel anahtardır. Sadece yüz yogası videoları izleyerek maalesef bu süreçte başarılı olamayız. 
 
Gerçek faydanın elde edilmesi için; doğru yüz analizi ve doğru bir çalışma programının oluşturulması gerekmektedir. Yüz insan vücudunda en çok dikkat çeken bölgedir. Bu yüzden bu bölgede oluşabilecek sorunlar, doğrudan kişinin ruhsal durumuna da etki etmektedir. Yanlış uygulanan yüz yogası egzersizleri ile yarar sağlamak yerine zarar görmek mümkündür. 
 
 
Yüz Yogası’ndan ne kadar sürede verim alabilirim?
 
Pek çok yüz yogasına başlayan birey maalesef birkaç ayda arzu ettiği noktaya gelemediği içim pes etmekte ve yüz yogasının kendinde işe yaramadığını düşünmektedir. Ancak yüz yogası doğru ve disiplinli uygulandığında bizleri istediğimiz hedefe ulaştıran çok güvenilir bir araçtır. Bunun için kendimize zaman vermeli, sabırlı ve düzenli bir rutinde çalışmalıyız.
 
Pek çok akademik çalışma, yüz yogasının hem içsel, hem de dışsal faydalarını ortaya koymaktadır. Kendinize günde ayıracağınız 10-15 dakikalık zamanla, hem cildinizi gençleştirebilir, hem de ruhsal anlamda kendinizi geliştirebilirsiniz.
 
Yüz yogası çalışmaları sadece size gençlik ve güzellik vaat etmez! Aynı zamanda, panik atak, diş sıkma ve anksiyete gibi psikolojik ve fiziksel kaynaklı rahatsızlıkları da şifalandırmanızda destek sağlar.
 
Bireysel ve kurumsal eğitimler, atölye çalışmaları ve bireysel danışmanlıklar ile ilgili bilgi almak ve eğitimlere katılmak için mail atabilir, instagram veya facebook sayfalarından eğitim tarihlerini öğrenebilir ve katılım sağlayabilirsiniz. 
 
ÖĞ.GÖR. TUVANA EROLTU 
İnstagram: tuvanaeroltuu
İnstagram: tuvanaeroltuakademi
tuvanaeroltu@hotmail.com 
  
 
 
Toplam blog
: 53
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.16
 
 

Bireysel ve kurumsal eğitimler - kabin memuru mülakat eğitimleri - zarafet eğitimleri - imaj eğit..