Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Yüzde 60'lık Blok

Yüzde 60'lık Blok
 

Büyük bir merakla beklenen seçim sona erdi ve 13 yıllık AKP iktidarı sona erdi. AKP' nin oyları hızla eridi ve yüzde 40' a düştü. Geriye kalan 3 partinin oyları yüzde 60 ve toplamda 292 milletvekili ile rahatlıkla koalisyon kurulabilir. 
 
Öyle mi oluyor peki ? Hayır tam tersine garip işler oluyor. 2001 yılı gözümüzün önüne geliyor. Adeta dejavu yaşıyoruz. 2001 yılının önemli aktörleri olan, Deniz Baykal, Kemal Derviş ve Devlet Bahçeli sahneye çıkıyorlar. CHP milletvekili ve meclisin en yaşlı milletvekili olması dışında bir sıfatı bulunmayan Deniz Baykal, cumhurbaşkanı ile görüşmeye çağrılıyor ve hemen gidiyor. Hani meydanlarda Baykal' ın kaset görüntüleri için '' Özel değil genel genel '' diyen Erdoğan'ın yanına. Baykal, hatırlanacağı gibi Erdoğan' ın milletvekili olmasının önünü açmıştı. Herhalde şimdi de Erdoğan' a nasıl yardımcı olabilirim diye düşündü. Bu arada geçmişin ünlüsü Kemal Derviş çıktı yine ortaya. AKP- CHP koalisyonundan bahsediyor. MHP lideri Bahçeli 2001 de söylediği gibi erken seçim diyerek, AKP' ye, yüzde 40 oy almasına rağmen kaybettiği, tek başına iktidar şansını yeniden sunuyor. Yüzde 60' lık blok boş laf diyor ve AKP- CHP koalisyonunun denenmesi gerektiğini, kendilerinin de ana muhalefet olacağını söylüyor. HDP lideri Demirtaş' ta AKP- CHP koalisyonunu destekleyeceğini açıklıyor. CHP haricinde koalisyon kurulması için uğraşan başka parti yok. Ama onlar da AKP- CHP koalisyonuna karşı. Kılıçdaroğlu, AKP- CHP koalisyonu için, '' Berkin Elvan' ın annesine ne deriz'' deyip kapıyı kapatıyor.
 
MHP ve HDP zaten tek başlarına iktidar şansı olmayan ve ancak koalisyonla hükümete girebilecek partiler. Bu şansları var ve ellerinin tersiyle itiyorlar. Sormak lazım onlara, niye bu kadar uğraştınız seçimlerde diye. İki parti de erken seçimde hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Çünkü her iki parti de kendi tabanlarının dışında aldıkları oylarla bu oy sayısına ulaştılar. Yeni bir seçimde o oyların garantisi de olmayacaktır. 
 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..