Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yüzde bir ihtimalli kötü bir şeyin olması/gerçekleşmesi yüzde yüz aptallığın sonucudur

Yüzde bir ihtimalli kötü bir şeyin olması/gerçekleşmesi yüzde yüz aptallığın sonucudur
 

Bu kişinin ne suçu var,bu kişi mağdur; sorumlular hesabını verecek!


Aklın, gücün, becerinin olumsuzlukları önleme kapasitesi ne kadar? Ve ne kadar kaytarıyor/gevşek kalıyor/ umursamıyor bu haytalar! Kafamıza taş düşüyor, ölüyoruz lan! Bir insanın kafasına taş düşerek ölme ihtimali yüzde kaç? Yüzde bir. O taş düşüyor ve yüz kişiden birimizin başına rastlıyor. Akıllı bir dünyada bir tane taş düşemez, düşse bile insanın kafasına düşemez. Taş örnek; kafanıza düşen, sizi yaralayan, öldüren her şey… “Başıma taş düştü öldüm” desen böyle ölüm olmaz diye seni öbür dünyadan kovarlar.

“Merdivenden düştü bacaklarını kırdı” Sayın bakın merdivenden düşüp bacağını kıran en az 10 bin kişi vardır bu ülkede. ”Görünmez kaza işte, Allah’ın işi” Öyle ya, kulum düşsün de ayağını kırsın diye Allah koydu o merdiveni oraya! Ben 60 yıldır merdivenlerden inip çıkıyorum, ayağım bile burkulmadı.

Bu insanların başına her şey düşer. Bu insanlar her şekilde ölürler. Her gün girip çıktıkları kapının mandalına sıkışıp öldü deseler şaşırmam. Yahu%1 ihtimalli bir şey ne demek. Böyle bir şeyin olacağı/gerçekleşeceği beklenir mi? Gerçekleşse bile insanlara zarar verebilir mi? Aptalların yaşadığı yerde bırakın yüzde bir binde bir ihtimalli bir şey bile gerçekleşir ve o aptallardan birinin ölümüne neden olur.

Parktaki ağaç devriliyor ve insanlar altında kalıp ölüyor. Allahın ağacı ya, kereste değil dallı budaklı ağaç. Basketbol potası devriliyor ölüyor. Tuvalet çukuruna düşüyor ölüyor. Yolda yürürken düşüp sakat kalıyor. Evde otururken ayağını kıran birini hatırlıyorum, bir ay alçıda kaldı.

Türkiye’de insanların ölmesi için Azrail’e gerek yok. Ev üzerine yıkılıyor, ölüyor. Eskişehir’de birini köpek parçalamıştı. Sanki burası Afrika. Bu durumlara düşenler kendi akılsızlıklarına bakmıyorlar da suçu kadere atıyorlar “olacağı varmış” Suçlu/sorumlu sadece başlarına bu tür haller gelen kimseler değil bu işin soruluları da yazımızın hedefinde “Başına çatıdan taş düştü” Kişi naspın! Çatıda taş ne arıyor? Taşlı bayır mı orası?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..