Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüzde En Erken Yaşlanan Yerlerden Biri Göz Çevresi

Yüzde En Erken Yaşlanan Yerlerden Biri Göz Çevresi
 

Göz kapağı estetiği hem alt hem de üst göz kapağı için yapılabilen bir ameliyattır. 
 
Göz çevresi yüzümüzde en çabuk yaşlanan yerlerden biridir. Yaş aldıkça üst göz kapaklarındaki deri fazlalığı kirpik hattının üzerine doğru sarkar. Alt göz kapağındaki göz yaşı oluğu 20'li yaşların sonu, 30'lu yaşların başında belirginleşmeye başlar. Göz altı torbaları oluşan kişilerde, bu torbalar kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Orta yüz dediğimiz, anatomik olarak yanağa ait olan yağ dokusunun da yer çekiminin ve yaş almanın etkisiyle aşağıya doğru kaymasıyla,  gözyaşı oluğu daha da belirginleşir. 
 
Üst göz kapağındaki deri fazlılığı lokal veya genel anestetezi altında alınabilir. İzler gözlerimizi kapattığımızda görünen çizginin içine yerleştirildiğinden, iyileştikten sonra görünmez. Alt göz kapağı ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kirpik hattının hemen altından veya göz kapağının içinden girilerek yapıldığından, bu ameliyatta da izler belli belirsiz kalır. 
 
Üst göz kapağı estetiği sonrası bakışlar gençleşir, kadınlarda makyaj yaparken göze kalem sürmek veya eyeliner sürmek kolaylaşır. Eğer kişilerde üst göz kapağı kaş mesafesi kısa ise, üst kapak estetiği ile beraber kaş kaldırma da yapılabilir. 
 
Alt göz kapağında, göz yaşı oluğu bazı kişilerde yanağa kadar uzanabilir veya yanak da zaten hacmini kaybetmiş veya yaşla beraber dudak- yanak arası oluğu belirginleştirecek şekilde sarkmış olabilir. Bu durumda bazen alt göz kapağı ameliyatları orta yüze yönelik gençleştirme işlemleriyle kombine olarak yapılabilir. Bu, yanağın gençlikteki dolgunluğuna kavuşmasına yardımcı olur. Alt göz kapağı ve orta yüz ameliyatının kombinasyonu  alt göz kapağı- yanak geçişininin düzgün olmasını sağlar ve yanak- dudak arası oluğun belirginliğini azaltır. Bazı kişilerde çenenin yanında gıdıya doğru uzanan deri fazlalığınmın azalmasına yardımcı olur. Kişiler ortalama 10 yaş daha genç görünür. 
 
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sonucu en memnuniyet verici cerrahilerden biridir. En doğal sonuç hastanın 5- 10 sene önceki fotoğrafına bakıp kişinin “kendi doğalını” yakalayarak elde edilebilir. 
 
Doç. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Instagram: /drcigdemunal
Facebook: /drcigdemunal
 
 
Toplam blog
: 27
: 84
Kayıt tarihi
: 22.02.17
 
 

Dr. Çiğdem Ünal 1975'te İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni bitirdiken sonra, tıp eğiti..