Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '19

 
Kategori
Güncel
 

Yüzde Sekiz Yüz Fiyat Artışı

Hayat mücadelesinde elbette insanoğlu hep çıkarlarını düşünür.

Kendi çıkarları için faaliyet gösterirken başkalarının hak ve hukukuna, çıkarlarına, zararlarına, mağduriyetine sebebiyet vermemelidir. 

Devletin yetkili ve etkililerinin beyanına göre bazı hallerde yaptıkları denetimlerde vicdan ve merhametsizlerin fiyatlarda yüzde sekiz yüz ( %-800  ) fiyat artışı yaptıklarını tespit edildiği kamuoyuna açıklandı.   

Kendi çıkarları için böyle aşırı derecede fiyat artışı yaparak başkalarını mağdur edenler vicdan, merhamet ve ahlak değerlerinden uzak, insanlık vasıflarını kaybetmiş başka yaratıklardır. 

Ahlak, vicdan ve merhamet olmadan, ne insan hayatı ne de aile korunabilirBöyle fiyat artışı yapanlar dürüst, ahlaklı, merhametli ve vicdanlı kişiler olamazlar.

Vicdan ve merhamet böyle ölçüsüz fiyat artışı yapanları terk eder, onlar artık şeytani fikirlerle baş başa kalmışlardır.  

Vicdan kişinin kendi ahlaki değerleri ile yapmış olduğu ve yapmak istediklerini sorgulayan kişilik özelliği ve ruhun gelişimi ile birlikte görgü ve bilginin toplamından elde edilen bir yetenektir.

Merhamet bir erdemdir; ne haksızlığı bilir ne de haksızlığa uğratır. Zorlama, keyfi tutum ve davranış gibi haris duygular onunla birlikte yaşayamaz

Vicdan aynı zamanda adalet duygusudur “Hak verme” duygusudur. İnsanlar başkalarına kötülük yapmayı, mağdur etmeyi, vicdanları zayıf olduğundan dolayı yaparlar

Özellikle çıkarlarını düşünen insanların çoğaldığı, fedakârlığın azaldığı yerde vicdansızlık, merhametsizlik, iki yüzlülük ve ahlaksızlık baş gösterir.

Adalet ile zulüm bir yerde barınmıyorlarsa kendi çıkarları için başkalarını mağdur eden vicdansız ve merhametsizleri de toplumdan ayırmak lazım.

Yetkili ve etkililerin bu konuda daha hareketli, daha çok etkili ve aktif faaliyetler göstermelidirler.

Vicdan duygusu insanın iç dünyasında sessiz, sedasız kalmamalı. Vicdan duygusunu sadece iç dünyada hissetmek, insanın sızlanması haricinde insanlığa bir yarar sağlayamaz.

Vicdanın ve merhametin birlikte olduğu yerde yüzde sekiz yüz fiyat artışı yapılmaz,  böyle ahlaksızlığa, haksızlığa, yalana, talana, hileye yer verilmez.

Hak ile hukukun ve doğruluğun bulunduğu yerde zulüm olmamalı, böyle zalimlere faaliyet imkânı tanınmamalı.  .

İnsaf ve merhamet penceresi her insanın yüreğinde açık olmalı, perdeleri hiç kapatılmamalı, olaylar, yapılan haksızlıklar ve mağduriyetler açık ve net şekilde seyredilmeli.  

Başkalarının hak ve hukukuna, mağduriyetlerine zarar vererek elde edilen haram, kazanç sağlık ve mutluluk getirmeyecektir.

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..