Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüze Yağ Enjeksiyonu

Yüze Yağ Enjeksiyonu
 

Yüze Yağ Enjeksiyonu


Yüze yağ enjeksiyonu hakkında bana çok soru soruluyor. O yüzden bu konuda bilgi vermek istiyorum. Yaşımız ilerledikçe yüzümüzde bir takım değişiklikler oluyor. 40-50 yaş arası bayanlarda, göz çevresinde gözün aşağı doğru biraz daha çukur gözükmesi, ağız kenarındaki çizgilerin belirginleşmesi, yanağın volüm kaybı, çene kenarında deri bollukları oluşması gibi sorunlar oluşabiliyor. Bunlar bayanları zaman içinde tedirgin etmeye başlıyor.

Bizim en sık yaptığımız cerrahi dışı tedaviler ofis ortamında yaptığımız dolgu işlemleri. Bu dolgu işlemleri çok fazla bölgeye gerektiği zaman hem maliyeti kurtarmak hem de esas eksilen dokuyu, yani yağ dokusunu yerine koymak amacıyla ameliyathane ortamında yapılıyor.  Eğer kişinin de vücudunda yeterli yağ dokusu varsa, bu bölgelerden transferle yüze yağ enjeksiyonu yapılabiliyor. Kilosu daha az olan genç bayanlarda yanak kemiğinin çok belirgin olmaması gibi sebeplerlerden dolayı erken yaşta ağız çevresindeki çizgileri derinleşiyor. Genç yaştaki bayanlara yüz germe ameliyatı önermeyiz. Bu yüzden daha çok orta yüz, üst yüz belirginliğini artırmak için, üçgen görüntü verebilmek için yanak bölgesini daha belirginleştirmeye ve buradaki bu derin çizgiyi kaybetmeye çalışırız. Bunun da en güzel yolu burada kaybolan deri altı yağ dokusunu yerine koymaktır.

Eğer yeterli karın ya da bel bölgesi yağı varsa, yağ enjeksiyonu yapılır. Ancak zaman zaman çok zayıf insanlarda yağ olmaması durumunda mecburen dolgular kullanılır. Yapacağımız iş, temporal bölge dediğimiz gözün kenarında kalan bölgede, elmacık kemiklerin oluşturduğu bölgede, gülme çizgilerinin olduğu bölgede dolgu uygulamaları yapılabiliyor. Bu bölgeye yağ enjeksiyonu uyguladığımızda bölge belirginleşiyor. Böylece bu taraftaki deri olduğu gibi yukarıya doğru çekilmiş oluyor. Ağız kenarındaki çizgiler insanı inanılmaz değiştiriyor, kendini hemen gösteriyor. Bu uygulamalar çene çizgisi ve gıdı bölgesine de uygulanabilir. Fakat gıdı bölgesinde sarkma aşırıysa, gıdı altında da sarkma varsa bu sadece yağ enjeksiyonu ile düzeltilebilecek bir şey değildir. O zaman yüz germe tekniklerinden de yararlanılır.

Elmacık kemiği bölgesindeki dokular aşağı indiğinde fan şeklinde yani ışınsal olarak yapılan uygulamalarla bölgedeki azalan dokuları destekleyebiliyoruz. Dolgu şeklindeki uygulamalar yaklaşık 10-15 dakika içinde bitiyor. Bu da kişiyi daha az günlük hayattan uzaklaştırıyor. Dolgu uygulamalarında bir miktar şişme görülebiliyor. Yağ enjeksiyonu belli bir bölgede yapılacaksa lokal anesteziyle yapılabiliyor. Fakat uygulama bütün yüz bölgesindeyse o zaman tercihimiz hastanın uyutulması yönünde. Bu tip uygulamalar da yarım saat 45 dakika içinde, maksimum bir saatte bitiyor, gece yatış gerektirmiyor. Ancak yağ enjeksiyonu sonrası yüzde dolguya nazaran daha fazla şişme olabiliyor, çünkü daha fazla doku transferi yapılıyor. Görsel açıdan bir hafta evde dinlenme gerekli olabilir, görsellik dışında günlük hayat etkilenmez.

En çok sorulan sorulardan biri ise, bu uygulamaların kalıcılık süresidir. Yağ enjeksiyonları genellikle iki ila beş yıla kadar giderken, dolgular 18 ay kadar gider. Enjeksiyon ve dolguların dayanma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Bu süre kişinin yaşına, kullanılan dolgunun kalınlığına, verilen yağın miktarına bağlıdır. Uygulamaların tekrar tekrar yapılmasında herhangi bir zarar görülmez. Op. Dr. Defne Erkara

Kaynak: www.defneerkara.com

 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..