Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '15

 
Kategori
Psikoloji
 

Yüzleşmek

Yüzleşmek
 

İnternet'ten alınmıştır.


Kişinin kendisiyle yüzleşmesi, en yakınındakiyle yüzleşmesi, sırasıyla diyaloğ yoğunluğuna göre ilişikisi olan insanlarla ve sonuçta yaşamla yüzleşmek mümkün müdür, yüzleşebilen var mıdır? 

'Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol' tarzını ve tavrını becerebilmenin ne kadar zor olduğunu anlamak için denemek gerek. 

Kişi bir tek gün sabah uyandığından gece uyuyana kadar, düşünceleriyle yaptıklarını ve diyaloğlarını karşılaştırabilse onlarca zıtlık far eder ve belki kendinden utanır ama ne yazık ki zıtlıkların çoğu muhatap olduğu şartlara göre tavır alma veya durumu lehine oluşturma zorunluluğundan kaynaklanmaktadır. 

Tüm insanlık tarihinde kaç kişi; bırakın göründüğü gibi olmayı, olduğu gibi görünebilmiştir. 

Kişinin olduğu (iç dünyası) doğasıdır, yansıyanıda roldür. Olduğu gibi görünmek kendini dayatmaktır, göründüğü gibi olmakta kendini yok etmektir.

İnsan ne olduğu gibi görünebilir, ne de göründüğü gibi olabilir. (Belki Hz. Mevlana)

ANCAK ortamı olduğu gibi algılayıp, çevreye nötr kendine pozitif bir tavır ve davranış belirleyebilen kişi en olgun en uygun olsa gerek.

KİMİ zaman çevreye fayda üreteceğim düşüncesiyle kendini heder edenleri ve hatta kendine zarar üretenleri veya kendine fayda üreteyim derken çevreyi kırıp dökenleri izlerken anlamak mümkün mü? 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..