Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Su Sporları
 

Yüzme verimliliğinizi ölçmek için bir test!!!

Yüzme verimliliğinizi ölçmek için bir test!!!
 

Yüzme verimliliğinizi ölçebilirsiniz. Yani attığınız kulaçların sizi ileriye mi götürdüğü, yoksa boşa atılan kulaçlar mı olduğunu anlayabilirsiniz. Hem de sayısal olarak.

Yüzme sporuna kafa yoran insanlar daha az eforla daha fazla ve daha hızlı nasıl yol alınabileceğini yıllarca araştırmışlar. Bu konuda şimdiye kadar geliştirilen en objektif kriter ‘swimming golf score’ yani ‘yüzme golf skoru’. Aynen golfte en az vuruşla topu deliğe sokabilmek gibi yüzmede de amaç en az kulaçla en uzun menzili hızla alabilmek.

Yüzme golf skorunuzu (YGS) ölçmek için 25 veya 50 metrelik bir havuzla bir kronometreye ihtiyacınız var. 50 metrelik mesafeyi olabildiğince hızlı ve olabildiğince az kulaç atarak serbset stilde yüzmeye çalışın. Çıkış ve dönüşte kendinizi duvardan ayaklarınızla kuvvetlice iterek su altında birkaç metre gitmek serbest. 50 metre boyunca kaç kulaç attıysanız (elinizin her suya girişini bir kulaç olarak sayın) bu sayıyla toplam süreyi saniye olarak toplayın. Bulduğunuz rakam YGS’nizdir. Örneğin 46 kulaç ve 50 saniyeyi toplayınca YGS=96.

Peki burada amaç nedir? Amacınız bu skoru küçültmek. Yani attığınız kulaç sayısını ve süreyi olabildiğince küçültebilmek. Örneğin 25 metrelik havuzda benim 10 yıl önce (gencecik bir fidanken) yaklaşık 40 saniye ve 40 kulaç yani 80’lik bir YGS’m vardı. Yüzme tekniğim üzerinde çalışarak bu skoru 66’ya indirdim (34 saniye ve 32 kulaç). Daha iyi yüzücelerde skor rahatlıkla 24sn+28kulaç=52 olabiliyor.

Size tavsiyem YGS’nizi ölçün ve hedefinizi belirleyin. Hepimizin daha verimli yüzebilmek adına yapabileceği çok şey var.

Sağlıcakla kalın...

 
Toplam blog
: 103
: 11625
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Yüzme aşkımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yüzme öğrenmek isteyenlerden düzenli yüzenlere tüm yüzme ..