Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Sinema
 

Yüzüklerin Efendisi çılgınlığı

Yüzüklerin Efendisi çılgınlığı
 

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Ring) J.R Tolkein'in kendi beyninde kurduğu Dünyasını anlattığı bir romanıdır. Bu roman daha sonra mükemmel bir film şaheserine dönüşmüştür. Gerçekten de muhteşem bir film. Herkesin izlemesini tavsiye ederim.

Size biraz filmden bahsetmek istiyorum. Film Tolkeinin kurduğu ve adına Orta Dünya dediği bir dünyada geçmektedir. Bu dünyada yaşayan farklı ırklar bulunmaktadır. Bunlar; Insanlar, Orklar, Goblinler, Elfler, Entler, Cüceler, Hobitsler ve diğer arda kalan yaratıklar.

Orta Dünyada filmin konusunun geçtiği tarihten çok daha geçmişinde Sauron adlı birinin tek bir yüzük ve bu yüzüğe itaat eden yüzükleri yapmasıyla başlar. Bu yüzükler tüm ırklara verilmiştir. Ama önemli olan tek yüzüğün diğer yüzükleri kontrol edebiliceğini hiçbir ırkın bilmemesidir. Sauron bu yüzükleri tüm ırklara hediye ettikten sonra yüzüklere hükmetmeye başlayıp Orta Dünyayı kontrol etmeyi planlamıştır. Sauron tüm Dünyaya hükmetmeye çalışmıştır fakat direnişlerle karşılaşmıştır. Direnişler sonunda Sauron tek yüzüğü bir savaşta insanların Kralı olan Isildurun parmaklarını kopartması sonucu insanlara geçmiş ve Sauronun eski gücünü kaybetmesi ile savaşı kaybetmiştir. Ancak yüzük kalleş olup Saurona bütün hikaye boyunca dönmek için uğraşır.

Hikayedeki amaç bu tek yüzüğün dövüldüğü yer olan Mordordaki Ateş dağında bulunan lavlara atılıp yok edilmesidir. Bu yolculuğun konu alındığı romanda mitolojiyi seven herkesin romanını okuması ya da filmi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama mitolojiyi seven birinin bu filmi kacıracağını sanmıyorum. Iyisi mi mitolojiyi sevmeyenlere bu filmi bir yerlerden bulup görmelerini ya da romanını okumalarını tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 12
: 5668
Kayıt tarihi
: 20.07.06
 
 

1988 doğumluyum. Şu anda ÖSS'ye hazırlanmaktayım.....