Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '18

 
Kategori
Kitap
 

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği

Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği
 

Yüzük kardeşliği

John Ronald Reuel Tolkien'nin kaleme aldığı bir fantastik kurgu romanıdır.Öncelikle bize türkce okuma fırsatı sunan Metis Edebiyat yayın evine ve Türkçeye çevirisini yapan Çiğdem Erkan İpek  ve Bülent Somay'a teşekkür etmeliyiz.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin giriş kitabı olarak bilinir Yüzük Kardeşliği tabi bu üçlemeden önce gelen Orta çağ dönemini anlatan eser olan Silmerillion eserini es geçmemek'de fayda var Silmerillion J.R.T Tolkien in hayal dünyamızın sınırlarını zorlayan kendi ütopik dünyasının kapılarını bize ardına kadar açan ve o kirişten ilk adımımızı atmamızı sağlayan. Dünyanın, elflerin, insanların, cücelerin, yüzüklerin, sauronun, nasıl var olduğunu anlatan eseridir.

Yüzüklerin efendisi serisi ise orta çağdan çok daha sonraları geçen  İnsanların, elflerin, hobbitlerin   ''Tek yüzükden'' kurtulmak için atıldığı zorlu macereları konu alır. İyiliğin ve kötülüğün amansız mücadelesini, en ufak bir umut kırıntısına muhtaç halkın neler yapa bileceğini anlatır. üçleme öylesine heyecanlıdır ve öylesine insanı içine çekerki elinizden düşmeden okuya bileceğiniz bir yapıt kıvamına gelir.

Üçlemenin ilk kitabı olan yüzük kardeşliği adından da anlaşılacağı gibi tek yüzük'ü sadece saurona itaat eden ve felaket bir gücü barındıran bu yüzüğü yok etmek amacıyla kurulan grubun adıdır.

Yüzüğü yok etmenin tek yolu yapıldığı yer ve düşmanın yuvası olan mordor'un alevlerine atmakdan geçmektedir. Yüzüğün kendi güçleride vardır ve efendisine saurona dönmek istemekde taşıyıcısına'da zamanla eziyet veren bir yük haline gelmekdedir.

Dokuz yoldaşın dünyada var olan iyilik ve kötülüğün kaderini belirleyecek olan bu zorlu göreve, başarma ihtimalinin pamuk ipliğine bağlı olmasına rağmen yapılması gerektiğinin bilincinde oldukları için çıktıklarını'da anlayabiliyoruz.

Yüzük düşmana geçerse düşmanın gücü bastırılamaz yüzüğün gücünü düşmandan başkası'da kullanamaz tek yol yok etmek.

Yüzük kardeşliği bu zorlu yolun ilk başlangıcıdır. Hobbit köy Shire den mordora uzanan tehlikelerle dolu zorlu yolun.

 

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..