Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yüzümüz, ruhumuzun aynası. Her şey, orada yazılı.

Yüzümüz, ruhumuzun aynası. Her şey, orada yazılı.
 

Yüzler, ruhunuzun aynası. Kişiliğiniz de yüzünüzde yazılı. Yüzünüzü bir daha, inceleyin bakalım.


Her şey, Çin’in başı altından çıkmış. Yüze bakarak kader okur gibi karakter okumak. Alfebenin halleri gibi, insanlarında türlü çeşitli halleri var. Fizyonomi denilince “yüzümüz” aklımıza geliyor. Kızdığımızda da “ fizyonomisi bozuk, tipsiz! ” diyoruz ya hani, surattan mana çıkaranlar da var. Yüzümüz zaten, ruhumuzun aynası değil mi? Her şey orada yazılı.

Eeee, vücut dili eskiden vardı. Şimdi bakmayın yeni keşfedildi. Ama surattan karakteri okumak, taa Engizisyon mahkemeleri zamanından beri varmış. Adamın tipine bakılıp, suçlu suçsuz karar verilirmiş. Yakışıklısı, suçlu da olsa, paçayı kurtarır mıymış? Burasını bilemem.

Vücut dilleri olur da suratın niye olmasın? Çinliler sabırlı insanlar. Karşılıklı, yüzyüze saatlerce dururlar, birbirlerini tetkik ederler. Herkes birbirini öğrenip, bir kenarına not ediyordur bu bakışlardan. Ne diyebilirler acaba? “ Ah sen ne malsın mı?” diyorlar? Yahut, “Tavayla verip, sapıyle gözünü çıkarırsın sen Alimallah!” mı diyordur içinden. Veya “Sen var ya sen, kurtla yer, kuzu ile ağlarsın. " mı? Belki de şöyle denilebilir: " Hadi, hadi, hadi.. ! "

Taa Hipokrat zamanında da varmış yüz okumak. Ona göre teşhis konurmuş. Dudak okunması nasıl barizse, suratın da bin bir halleri var tabi. Almanlar da saf Alman ırkını, suratlarının şekillerine göre tarif ederlerdi. Gözler, elmacık kemikleri ve çene ileri çıkık. Yüz dikdörtgen olacak. Geri kalanlarsa çürüğe çıkarılırdı. Filmlerden çok gördük bunları. Bizim mahallede Hacer’in kıllı mısdıfa’sı vardı. Çocuklar onu kızdırırdı “dikdörtgen kafa” diye. Şimdi o Kıllı Mısdıfa, halis muhlis Alman mı? Değil tabi.

Şimdi siz, karakterinizi belirlemek ister misiniz? Kişiliğiniz, yüzünüzde yazılı. Yüzünüzü okuyun. Karakterinizi bulun. Huzura kavuşun. Aynaya gerek yok. Kendinizi bilirsiniz.

1 - ALIN Geniş alın, güçlü bir hayal gücü ve entel bir kişilik yapısı sergiler 2 - DAR ALIN - Kişinin dikkatli, zamanlamaya önem veren, matematiksel yetenekleri kuvvetli biri olduğu anlaşılır. Bombeli bir alna sahip kişiler, inisiyatif sahibi, uyumlu ve paylaşımcı olarak kabul edilir. 3 - BURUN İş hayatındaki tercihleri ve para konusundaki bakışı simgeler. Biraz bu konularda hassastırlar 4 - ÇENE Kendini savunma yöntemini ve saldırganlık düzeyini belirtiyor. Geniş çene, otoriterliği, acımasızlığı ve enerjiyi. Sivri çene, çabuk sinirlenen yapıyı gösterir. Yuvarlak çene, enerjikliği ve tez canlılığı. İleriye doğru çıkık çene, inatçılığı ve hoşgörüsüzlüğü simgeler

5 - GENİŞ ve DÜŞÜK DUDAKLAR Kişinin cömert olduğunu ve cinsel yaşamını geniş hayâl gücü ile renklendirebildiğini, ince dudaklar, az ve öz konuşmayı, hırsı ve muhafazakârlığı simgeler. 6 - KULAKLAR - Büyük kulaklar, müzik yeteneğini, normali ciddiyeti, başa yapışık, düşünceli olduklarını simgeler. 7- YÜZ ŞEKLİ- Kişinin duygusal ve zihinsel düzeyini belirler. Aşırı uzun yüzlüsünde kişiler kibirli. Şişman yüzler maddiyatçı, eğlence ve rahatına düşkün. Derin düşünceli ve dikkatliler sınıfına girerler 8 - GÖZLER - Hayata bakış açısını ve stres karşısındaki davranış şeklini anlatır. Çukur gözlerde kişiler, ciddi ve gizemli olurken, gözleri yakın olanlar, titiz, kararlı ve detaycı kişilik yapısına sahiptirler.

9 - GENİŞ BURUN- İş hayatında kendine güvenir ve sosyal yapısı sağlamdır. Dar burun ise garanticiliği, kontrolcülüğü garantiliyor. Büyük burun İdealciliği ve lider olma isteğini, düşük burun, insanlarla iyi iletişim kurabilme yeteneğini, Yuvarlak ve şiş burun ise para konusunda başarıyı ve tasarruf düşkünlüğünü gösterir. 10 - BÜYÜK GÖZLER - Açık sözlülüğü, kibarlığı ve sözüne güvenirliliği, kısık gözler ise dikkatlerini kolay toparlayamayan ve kapalılığı simgeler. 11- DÜŞÜK GÖZLER - Kişiler hayata iyimser bakmayı sevmezken, patlak göz şekline sahip olanlar hayata karşı hevesli ve alıngan olmaları 12 - DUDAKLAR- Düşünceleri ifadeyi ve cinselliğe bakış açısını simgeler Alt dudak kalın ise, kişinin tembel ve zevke düşkün olduğunu anlatır.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..