Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yüzümüze söylenen yalanlar. Beyaz bile değil.

Yüzümüze söylenen yalanlar. Beyaz bile değil.
 

Gerek basında gerek televizyonda gerekse günlük yaşamda duyduğumuz şu sözler ne kadar da karşıt anlamını ifade ediyor değil mi? Oysa bundan bir kaç yıl önce bu sözlerin hem bir anlamı hem bir değeri hemde bir ağırlığı vardı toplumda.

1.Kimseye verilemeyecek hesabım yok.

Gerçekte anladığım kadarıyla yaptığım işler ve görevlerden dolayı her kim beni suçlarsa bunları yer zaman ve delil göstererek doğru olmadığını kanıtlayabilirim. Bu nedenle rahatım ve alnım ak.

Aslında o kadar çok hesabım ve o kadar çok hatam varki ne yapsam bunlardan kurtulamayacağım. Bari hepsini inkar edeyim külliyyen. Kimseye verilecek hesabım yok dersem nasılsa kimse bana hesap sormaz, soramaz.

Bu sözü söyleyen ( ön yargılı olmak istemem ama)  hata ya da suçlu olma ihtimali yaşanmış örneklerle  oldukça yüksek.

2. Türkiye ( Bu takım, bu şehir. bu grup..vs) seninle gurur duyuyor.

Gerçekte senin kişiliğin ve karakterin topluma herkese örnek olabilecek nitelikte. Sen bir idolsün. Ahlaki değerlerin ve birikiminle toplum  için örnek bir kişiliksin.

Oysa,

Abi sen ne yaptın ya. Bak bizi de bulaştırdın şimdi bu kötü yasa dışı işlerine. Aman abi bi daha dikkat et. Bize ve arkadaşlara kötü örnek oluyorsun ama   bizler seni bu durumdan en iyi savunma hücümdur ilkesiyle kurtarabiliriz. Kabahatlarini kapatmak için çalışıyoruz. Şimdilik günü kurtarmaya bakıyoruz. Yarın nasılsa bunlar her şeyi unutur anlamınna geliyor.

3. Bu görüşmeler normal olağan  görüşmeler, başka bir anlam yüklemeyin.

Gerçekte, bizim kariyerimiz yada statümüz gereği görüşmemiz toplumun halkın ilgisini çekmiş olabilir. Bu normal çünkü biz popüler kişileriz ve kendimizden çok belli grupları sembolleri yada halkı temsil ediyoruz. Ancak bu  görüşmemiz daha çok kişisel olduğundan temsil ettiğimiz değerler ile ilgili olmadığını belirtiriz.

 Oysa,

Hah. işte şimdi ayvayı yediniz. Üç vakte kadar mutlaka bir son dakika haberi duyarsınız. Artık deprem mi olur bu yoksa bir istifa mı yoksa bir dalaverenin açığa çıkmasımı , yoksa ihanet yada  zimmet olayımı yada komplo yada gizli çekim kasetmi  yoksa darbe girişimi mi  duyarsınız orası süpriz. Ama süpriz olmayan  görüşen kişilerin yakında önemli bi şeyi üstlenmek zorunda kalacağı olacak.  Bu anlamın çıktığı son yıllarda sıkça yaşanılan bu demeçlerden sonra ortaya çıkan gayri ahlaki ve olağanüstü durumlardan görülüyor. 

4.Bu maç bitti.Artık önümüzdeki maçlara bakacağız.

Gerçekte, kaybetiğimiz bu maçı artık geriye çeviremeyiz. Ancak  nerelerde hata yaptığımızı iyi analiz ederek  ve daha çok çalışarak ilerideki maçlarda bu hataları yapmamaya çalışacağız.

Oysa,

Abi sorma yaa.. Bu maçı nasıl kaybettik bende anlamadım. Gitti primler. Ama boş ver. Ne bu maçlar biter nede yenilgiler. Nasılsa her hafta bir maç oluyor. Sende mikrofon uzatacak benimi buldun bu  yenilgiden sonra. Zaten içerde teknik direktör yeterince payladı bizi. Ne söyliyeyimki ben şimdi..

5.Türk adalatine güveniyorum.En doğru kararı verecektir.

Gerçekte, Adalet Mülk'ün temelidir. Bu temel sarsılmaz sarsılmamalı. Buna hiçbir kurum yada kuruluş cesaret edemez.. Dolayısı ile hukuk her zaman haklının yanında olacaktır. Kararlar en adil yargılama ve evrensel  hukuk değerlerine göre yapılacağından kuşkum yok. Dolayısı ile karar da en adil karar olacaktır.

Oysa,

Bu davadan nasıl yırtarız artık bilemiyorum. Allah verede savcı hakim şaşırsa da en az ceza ile yırtsak. Daha çalacaktık ama yakalandık işte.... pardon daha yapacak çok işimiz var.

6.Hizmet için burdayım.Size ve halkıma hizet için  göreve talip oldum.

Gerçekte, Benim eğitimim bilgi birikimim kariyerim liderliğim ile  kişisel yada ekip olarak bir çok sorunları çözebileceğimize inanıyorum. Beraberce ve sorumluluklarımızı ve yetkimizi bilerek hiç bir kişisel beklenti içinde olmadan sadece geleceğe daha iyi bir yüzle çıkabilmek için çalışmak ama hep beraber çalışmak zorundayız. Ben tek başıma bir şey yapamam. Ben yok biz varız.

Oysa,

Bir yolunu bularak  aday olduk işte. Birazda genel kurul da oy verecek üyeleri yada delegelerin gözünü boyayıp ceplerini doldurdukmu yetti bitti işte. Sonra gelsin başkanlık. Gelsin yetkiler. Nasılsa harcadıklarımı katkat çıkarıp dünyalığımı yaparım evelallah. Hadi bakalım elmi yaman beymi yapan göreceğiz. Görev yaptığım süre içinde götürebildiğim kadar götüreceğim inşallah. Çaktırmadan.

Daha bu ve buna benzer bir çok  söylem gerçek anlamından çok farklı anlam ifade ediyor.Söyleyenlerin gizli işler farklı düşünceler içinde olduğunu bu içi boş klişe sözleri kullanmalarından anlıyorum.

Ne yaptımsa sizin için yaptım.

75 milyon arkamızda.

Bir takım karanlık güçler..

Kanı yerde kalmayacak.

Aynı yoldan geçmişiz ,aynı suyu içmişiz biz. 

İstifamın bu işlerle bir ilgisi yok.  Sağlık durumum ile ilgili.

Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık. Artık daha demokratız.

Liste aslında epeyce uzun.. Siz elbette bunun gibi bir çok söylemin içi boş olduğu halde gözümüze bakarak alay edercesine kullanıldığına şahit olmuşsunuzdur.

Bu ve buna benzer bir çok klişeşmiş gerçek anlamından çok uzak içten içe başka anlamların yüklendiği açıklamalar o kadar çok ki. Hepsi de bir içten pazarlığı samimiyetsizliği anlatıyor. Bu sözleri duyduğumda bazen utanıyor bazen gülüyor ve çoğu kez de  dikkate almıyorum. 

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..