Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüzünüzü inceltmenin 6 kolay yolu

Yüzünüzü inceltmenin 6 kolay yolu
 

Pratik makyaj hileleriyle yüzünüzü olduğundan daha ince göstermeniz mümkün...


İncecik, zarif görünümlü bir yüze sahip olmayı kim istemez? Efsanevi stil ikonu Marlene Dietrich’in bunun için azı dişlerini çektirdiğini hatırlatayım...  Oysa, daha ince görünümlü bir yüz konturu için bu kadar acı çekmeye gerek yok. Çünkü yuvarlak yüzünüze anında ideal üçgen bir görünüme kavuşturmanın kolay yolları var...

1: Uzun küpeler
İsterseniz, en kolay yolla başlayalım... Uzun, avize küpelerle dikkatleri yüzünüzden boynunuza doğru çekebilirsiniz. Ama dikkat! Asla boğazlı kazak ya da yüksek kesimli bir bluz giymeyin. Çünkü her ikisi de küpelerin etkisini azaltacaktır. Derin bir dekolte ise tüm bakışları üzerinizde toplayacaktır.

2: Açık, uzun saçlar
Saçlarınız ne kadar uzunsa yüzünüz de o oranda uzun ve zayıf görünür. Bu yüzden saçları kulaklarınızı açıkta bırakacak şekilde toplamak yerine açık kullanmayı alışkanlık haline getirin. Kıyafetlerinizde koyu renk tercihlerinin her zaman zayıf gösterdiğini unutmayın.  

3: Dolgun saçlar
Saçlarınızda dolgun bir görünüm yaratın... Saçınızın tepesini bir saç spreyi ve tarakla krepe yaparak yükseltebilirsiniz. Çünkü saç tasarımcılarına göre saçlar ne kadar dolgun ve ‘yüksek’ görünürse, yüzünüz de o derece ince görünecektir. Eğer cesaretiniz varsa 60’ların arı kovanını andıran volümlü krepe modelini uygulayabilirsiniz.

4: Dramatik göz makyajı
Dikkat çekici olun! İddialı bir göz makyajı örneğin ‘dumanlı gözler’ ya da belirgin bir göz farı, dikkatleri yine gözlere çekeceğinden yüzü ince gösterecektir. Tabii, böyle bir makyajın olmazsa olmazı, yoğun maskaradır...

5: Bronzer & allık
Profesyonel makyaj artistleri, makyajı aslında cilt konturunu yapar. Yüzdeki o sihirli üçgeni yaratmak için de şakaklardan başlayan ve çeneye uzanan bir bölge yaratırlar. Bu çizgiyi ‘bronzer’ ile belirginleştirmekte fayda var. Bir başka turbo inceltici makyaj hilesi de yanakların hemen altından uygulanan, kahve tonlarındaki bir allıkla oluşturulan bir çizgidir. Burada önemli olan rengin ciltle iyice harmanlanmasıdır. Aksi halde yanaklardaki iki kalın çizgi nahoş bir görüntü yaratabilir.

6: Açık tonlarda göz farı
Gözler ne kadar yüksekte olursa, yüz de o derece ince görünecektir... Bu yüzden makyajla gözlerinizi optik olarak olduğundan daha yukarıya kaldırmanız gerekiyor. Bunun bir yolu, seçtiğiniz açık tonlardaki bir göz farıdır. Göz kapağınızın orta noktasına koyu renkte bir küçük üçgen oluşturun. Bunu far fırçanızın sünger aplikatörüyle rahatlıkla yapabilirsiniz. Göz kapağının diğer iki bölgesinde daha açık tonda far kullanın.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..