Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yüzyıllık Destan Çanakkale

Yüzyıllık Destan Çanakkale
 

Hemen hemen her ulusun kendi geçmişinde kahramanlık masalları, kıssaları, destanları, mitolojileri vardır. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya ve Avrupa'ya geçişinde destanları da var.

Ancak içlerinden bir tanesinin masalla, kıssayla alakası yok.

Tamamen gerçek bir DESTAN. Truvalıların aynı yerde binlerce sene önce yazdığı destandan daha gerçek bir destan. Bu destanın Truvalıların uçkur davasıyla alakası da yok.

Çanakkale Destanı bir ümmetin kurtuluş ve namus destanı.

Ülkemize tüm Fransız ve Anglo Sakson dünyanın saldırdığı Çanakkale'de Osmanlı ordusunda bulunan Türkler, Araplar, Kürtler, Zazalar, Lazlar, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Filistinliler, Gazzeliler, Yemenliler, Afrikalılar omuz omuza kıyasıya ölümüne bir mücadeleye girdiler.

Bu geniş Osmanlı coğrafyasının katılımıyla değişik uluslardan ardeşlerimizle beraber kazandığımız ve bir eşi Bedir Savaşına denk olan bu zaferi Sanatçı Adem Tuzcu ve Ziya Uğur üzerinden bir asır geçen ama yüreklerimizde aynı sıcaklıkta yer alan bu olayı dahada alevlendirdiler.

"Yüzyıllık Destan; Çanakkale" adlı projeleri içinde ilk defa duyacağımız yapıtlarıyla adeta tüylerimizi diken diken yapmaktalar. Zira zaferin üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen halkımızın bu zaferi daha da yürkten ve sıcacık hissetmelerini sağladıkları için Allah onlardan razı olsun.

Adem Tuzcu ve Ziya Uğur'un bu projlerinde onlara her biri çaldığı enstrümanın virtiözleri de eşlik etmişler. Ortaya unutulmaz arşivlik güzel bir performans çıkmış.

Albümde yer alan eserlerden bazıları;

Vatana Kurban,
Sakın Ağlama,
Çanakkale Geçilmez,
Vatan Sağolsun,
Yarbay Hasan Bey,
Bir Deli Rüzgar Eser.

Evet, tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılına özel olarak sanatçı Adem Tuzcu ve Ziya Uğur duygu yüklü müzikal çalışmaya imza attılar.

Ellerine sağlık.

Farklı tarzlarda özgün eserler içeren albümle birlikte sanatçılar yurt içinde ve yurt dışında bir çok konsere imza atmaya hazırlanıyorlar.
Allah yollarını bahtlarını açık etsin diyorum ve bu güzel çalışmayı Çanakkale'yi anlamak ve yüreklerinde daha da derinden hissetmek isteyenlerin takip etmelerini tavsiye ediyorum.

Sanatçıları tekrar tebrik ediyor ve emeklerine ve ellerine sağlık diyorum.....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..