Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '08

 
Kategori
Blog
 

YYYD

YYYD
 

"Ölü Ozanlar Derneği" ni bilir misiniz..?

Böyle bir dernek de biz kuralım, diyorum.. Bizim derneğimizin adı da şu olsun; "Yazgısı Yarolmamış Yazarlar " derneği.. Yani kısa yazılımıyla; YYYD..

Böyle bir dernek ne işe yarayacak, hangi amaçlara hizmet edecek, yasası yönetmeliği ne olacak.. Bunları bir yana bırakalım şimdilik.. Öncelikle böyle bir dernek fikrinin gerekçesine değinelim:

Yazgısı yar olmamış yazarlar derken, tabii ki biz "blogcu" ları kastediyorum.. Bu genel tanımlama tüm blogger'leri kapsamıyor olsa bile, çoğumuzun YYYD ye üye olmak isteyeceğini umuyorum.

Derneğimizin isminden başlıyorum: Neden "Yazgısı yar olmamış yazarlar.." ismini koyuyorum. Çünkü, burada kalem oynatan pek çok arkadaşın, sadece buralarda kalem oynatmasının nedeni olarak "yazı" larını değil, "yazgı" larını görüyorum da ondan.. Hani evlenme çağına gelmiş kızlar için bir laf edilir; "Güzelliği olacağına talihi olsun..".. Başka ülkeleri bilmem ama bizim ülkede bu herkes ve her alan için geçerlidir.. Bu bakımdan, şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz: "Bir yazarın iyi yazısı olacağına, iyi yazgısı olsun.."

"Yazgısı yar olmamış yazarlar derneği" işte bu "kırık ve buruk" kalem erbabının sığınacağı bir liman, tutunacağı bir dal, kendini ifade edeceği bir alan olacak..

"Etkili ve yetkili tanıdığı olmayan, kulis yapma şansı bulunmayan yazarlar, ancak bloglarda yazarlar..!" yargısını değiştirmek için, derneğimize dört elle sarılacağız, iki elimiz olmasına rağmen.... Buradan başka yerlere adam transfer etmek için değil, çünkü bunu "ağzınızla kuş, kaleminizle balık" tutsanız yine başaramazsınız.. Bizim yapacağımız, blogları daha fazla okunur hale getirmek, daha fazla taraftar çekmek olacak..!

İyi çalışır, işi ilerletirsek, bu sefer gazete köşelerinde yazıp da kimsenin okumadağı yazarlar, bloglarda yazmak için sıraya gireceklerdir. O zaman biz de, YYYD olarak, blog yazarlığı yapabilecek kadar yazma yeteneği olanları seçip kendilerine birer "blog" armağan edeceğiz..

Tabii, YYYD'nin ilkeleri aksine, yazma konusunda ciddiyetini kaybedip, kalemini belli şahsi menfaatleri için kullanan blog yazarlarını da, "gazete köşelerine" göndermek gibi bir tenzili rütbe hakkımız ve yetkimiz olacak..

Ee.. Ne demişler, "her yazar, layığı olduğu yerde yazar..!"

Tekrar iyi bayramlar..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..