Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Z. Beyaz şov

Z. Beyaz şov
 

Ayasofya güzel İstanbul'un güzel mabedi


Z.Beyaz şov yaptı, dini emirlerin bir kısmını daha kaldırdı.

Sayın Beyaz bir TV programında başörtüsünün dinin emri olmadığını beyan buyurmuş. Zekeriya Beyaz beyi hoca olarak kabul eden hele ilahiyatçı olarak kabul eden yok ki.

Magazin programlarının şaşı bakışlı, seksi şovmenidir o. Birileri espri yaptığımı deprem dede gibi bu zata da seksi yakıştırması yaptığımı sanacak, ama magazin programlarında hep o yönü öne çıkıyor, özellikle bayan sunucular olunca. Ama onun İslam anlayışını bile kabul edenlere saygı duyarım.

Niceleri yorum yapmadı ki güzel dinimiz hakkında. Tv programlarının vazgeçilmezi Yaşar Öztürk hoca siyasete atılıncaya kadar (CHP’den) kitapları yok satan, tv’lerde yaptığı onlarca programla 5 vakit namazı 3 vakte indiren hoca idi. Artık kullanılmıyor doğrusu sebebini de bilmiyorum.

Zekeriya hoca Seda Sayan’la “bi dudaktan bi gıdıktan” oynuyor. Davetli olduğu bir program dolayısıyla gittiği yurt dışında paralı porno kanalları seyrettiği için yüksek fatura ödüyor ve gazete bilgisine göre “sadece meraktan baktım” diyor. Ama yüce İslam dini hakkında kurban mevsiminde kurban kesmek gerekmez diyemiyor HOROZ bile kesilebilir diyor. Bu yorum 1500 yıllık İslam tarihinde ilktir. Bana kalırsa şeytanın bile aklına gelmemiştir, ondan. Ama olsun diyorum, yeter ki horoz kesmeyi bile kurban kesme gereğini yerine getirmek için zorunlu olduğuna inanılsın.

Nasıl olsa İslam dininin magazinden farklı, köklü ve ilahi bir sistem olduğu araştırma yoluyla anlaşılır. Bu yorum ve basitleştirmeler de din böyle olmamalı düşüncesine kapılan yüz binleri ana kaynaklardan araştırmaya yöneltir ve gerçeği öğrenirler.

Bu konuda sayın Baykal hoca bile Kur'an dan hadislerden deliller getirdi. Başörtüsü vardır yoktur diyerekten dini kaynaklara başvurdu. Garipsemiyorum herkesin İslam dini hakkında araştırma yetkisi ve hakkı elbette vardır, ama inançları ve düşünceleri yine kendisini bağlar. Herkes benim öğrendiğim ve düşündüğüm gibi hareket edecek diyemez. Bunu her Cuma camide hutbe veren imamlar bile söyleyemiyor. "Kaynaklarda bu şekilde izah edilmiş, benim tavsiyem de bu yöndedir" derler. Detay için Diyanet İşleri başkanlığına veya alo fetva hattına başvurulabilir.

Bu tür magazinlerin dinimizi öğrenmek için güzel bir vesile olduğuna inanıyorum. Çünkü TV’lerde çıkan kanser, zayıflama, ev dekorasyonu, kar gelecek, sıcak olacak aktüel haberleri nasıl insanlarda merak uyandırıp izleniyor ve hatta uygulanıyor ise bu tür magazinlerde ilgi çekecek ve gerçekler öğrenilmeye başlanacaktır.

ABD gökdelenlerinde yaşanan uçak faciasından sonra batı ülkelerinde İslam dini hakkında yapılan araştırmalar artmış. Belki gaye İslamı karalamaktı ve irtica korkusu yaymaktı, ama kısmen tersi oldu. Bizde de aynısı oldu. Danıştay’a saldırı yapıldı, katil yakalandı, ama acele eden bazı üst düzey devlet yetkilileri bile irticaya geçit yok dedi. İlginç bir yaklaşım veya ilk refleks nefret edilen cenaha yöneltiliyor gibi geldi bana. Sonuç, eleman Ulusalcı çıktı. Hem de şu anda örtü kavgası ile kimsenin takip edemediği paşaların tutuklandığı derin bir dava ile ilişkisi olduğu. Uzantıları dış kaynaklı ve silahlı bombalı eylemciler çıktı.
İslamiyet, müslümanlar, irtica ne oldu. ha pardon onunla bir ilgisi yokmuş. Özür dilendi mi? hayır değmez, göz yuman kim, bir kısım medya. Hala Irak’ta camileri bombalayanların Müslümanlar olduğuna inan saflar olabilir. Ama Müslüman katil değildir, Allah’tan korkandır.

Hadi hayırlısı...

Muammer MURAT http://www.muammermurat.com/

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..