Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Z Kuşağına Bunu Anlatsanız

Z kuşağına ülkede kırk-elli yıl önce sırf çıkar uğruna henüz 18-20 yaşlarındaki bir çocuğun geleceğini ve tabiri caizse hayatını kendi öz ailesi tarafından hayatına başlamadan sonlandırıldığını anlatmış olsanız güler ve olamaz böyle bir şey diye itiraz eder ve filmlerde olur ancak diye de ekler sözlerine haklı olarak.

Malesef o yıllarda kısa akıllı ve iş ortağı yapılan ataerkil bazı ailelerde işlerinin bozulmaması adına ortak aile bireyleinin kız ve erkek çocuklarını evlendirme yolunu seçerlerdi. Tabi karşılıklı onaylı evliliklerin dışında onaysız metazori hatta şiddet kullanılarak kendi öz evlatlarının geleceğini karartan ailelere rastlanıyordu.

Yetmediği gibi bir an önce bu evliliğin gerçekleşmesi sonrasında kızın küçük kız kardeşini gelin almak isteyen başka bir akraba da sirada beklerdi genç kuzenlerin mutlu olmaları-olmamalarını gözetmeden. 

Onaysız evliliklerde neler mi olurdu?

Ee tabi zorba olanlar ve kırıp dökmeyi tercih edenler kısa dönem bağlamında kazanmış gibi görünseler de uzun vadede bedel ödedikleri kaçınılmaz olurdu.

Geçmişte anadoluda yaşanmış olan ve o olaydan mağduriyet yaşamış o günün genci bugünün yaşı kemale ermiş o kişi yüz yaşına merdiven dayamış küçük kızı gelin almak isteyen (tabi gelin alma yarışını kazanmış) akrabasını kırk yıl aradan sonra ziyaretine gitmiş yaşına hürmeten.

Defalarca helallik istemesinden ve göz yaşlarından ve de her halinden geçmişte yapmış olduğu hatasını belli eden akrabasının o halini görünce daha fazla ruhunun incinmemesi adına ziyaretini kısa tutmayı tercih etmiş yaşı kemale ermiş bizim çocuk.

Her şeyi herkesi seven ve sevginin gücüne inanmış olan kemale ermiş bizim çocukta kin nefret ve öc alma duygularını barındırmaz yüreğinde ama hiç bir şeyi unutmaz ve zamanı geldiğinde gereğini fazlasıyla yapar.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..