Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '09

 
Kategori
Sınavlar
 

Zabıt katipliği sınavını kazanma yolları, üç dakikada 90 kelime yazma

Zabıt katipliği sınavını kazanma yolları, üç dakikada 90 kelime yazma
 

Zabıt Katipliği Sınavlarına Hazırlık Kitabı, On Parmak Eğitimi, Hız ve Sınav Çalışmaları


Zabıt Katipliği Sınavını Nasıl Kazanabilirim?

Adalet Bakanlığınca 21 Haziran 2009 tarihinde yapılan zabıt katipliği sınavlarına başvurular bir hayli yoğun oldu ve bundan sonraki yapılacak sınavlara başvuruların da bir hayli yoğun olması beklenmekte. Örneğin 50 kişilik kadro ilanının verildiği Konya Adliyesine 1.200 küsur kişi müracaat ederken; 137 kişilik kadro ilanın verildiği Bursa Adliyesine 1.092 aday başvurdu.

İlanda belirtilen genel şartlara haiz olan adaylar 21 Haziran’da girdikleri uygulama sınavında, klavye ile üç dakikada yanlışsız 90 kelime yazabilme özel şartını yerine getirebilmek için bir hayli ter döktüler.

Başvuruların bir hayli yoğun olmasına rağmen; üç dakikada yanlışsız 90 kelime yazabilen adayların sayısının azlığı dikkati çeken önemli bir konuydu. Örneğin 1200 kişinin üzerinde müracaatın olduğu Konya Adliye’sinde 90 kelimelik barajı geçebilen aday sayısı sadece 136 kişiydi. Adaylar sınava girmeden, büyük bir heyecan ve stres içinde, yanlarında getirdikleri klavye ile alıştırma yapıyorlardı.

Üç dakikada 90 kelimelik barajı geçemeyen aday sayısının; sınavların yapıldığı tüm merkezlerde bu derece fazla olmasının ana nedeni, adayların maalesef on parmak tekniğini bilmemeleri ve yeteri kadar pratik yapmamalarıdır.

Klavyede, yanlışsız, çok hızlı ve en sağlıklı yazılar, ancak on parmak tekniğiyle mümkün olabilmektedir.

On parmak tekniği sayesinde, kullanıcılar, Latin alfabesi ile yazılmış tüm metinleri (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca vb.) ellerine ve ekrana bakmadan, tıpkı araba kullanır gibi hatasız bir şekilde, büyük bir hız ve konforla yazabilmektedir. O nedenle; on parmak bilmeyen tüm bilgisayar kullanıcılarına, on parmak tekniğini öğrenmelerini tavsiye ederiz.

 

Zabıt katipliği sınavına giren ve girecek olan adaylara tavsiyelerimiz:

Üç Dakikada Hatasız 90 Kelime Yazabilmek!

Sınav öncesi, bize en fazla yöneltilen soru; üç dakikada nasıl yanlışsız 90 kelime yazabilirim? sorusudur.

Bu soruya şöyle açıklık getirebiliriz: Öncelikle gireceğiniz bu sınavı bir ralli yarışına benzetebilirsiniz. Gayet çekişmeli geçecek ve ciddi mücadele gerektiren bir yarış!

Bu yarışa eşit şartlarda katılabilmeniz için öncelikle bir arabanız, sonra da sizin bu arabayı iyi bir şekilde kullanabilme yeteneğinizin olması gerekmektedir. Eğer arabanız yoksa zaten bu yarışı başlamadan kaybetmişsiniz demektir.

On parmak tekniği de öğrenme süreçleri bakımından, motor öğrenmeye dayalı bir tekniktir ve bu yönüyle tıpkı araba kullanmaya benzer. On parmak kullanıcısı ellerini temel harf tuşlarına yerleştirdikten sonra, tüm klavyeyi buradan idare eder. Yazarken ellerine ve ekrana bakmadan yazar. O nedenle, yazılarını çok büyük bir hızla ve hatasız bir şekilde yazabilmektedir.

Zabıt katibi adayı da, bu sınavın uygulama kısmını rahatlıkla kazanmak istiyorsa, öncelikle on parmak tekniğini öğrenerek kendine bir araba edinmeli; yarışa eşit şartlarda başlayabilmelidir. Çünkü, standart bir on parmak kullanıcısı üç dakikada 90 kelimenin çok çok üzerinde yazılarını hatasız bir şekilde rahatlıkla yazabilmektedir.

Peki Ne Kadar Sürede On Parmak Tekniği Öğrenilebilir?

26 Saatte On Parmak Öğreniyorum adlı kitabımızla, en geç 26 saatlik süre sonunda on parmak tekniğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

On Parmak Tekniğini Öğrenir Öğrenmez 90 Kelime Hızına Ulaşabilir miyim?

Kitabımızla 26 saatlik eğitim sonunda on parmak tekniğini öğrenerek, araba kullanmayı öğrenmiş oluyorsunuz. Ardından hız çalışmaları ve sınavları bitirdikten sonra; bol bol pratik yaparak hızınızı artırabilirsiniz. Şoförlüğünüzü ilerletmeniz, trafik tecrübenizi artırmanız tamamen size bağlı. Dolayısıyla 90 kelimelik veya bunun çok çok üzerindeki hız sınırına ulaşmanız, sizin pratiğinizle doğru orantılı. Doğru on parmak tekniğiyle ne kadar çok pratik yaparsanız, o kadar çok yazma tecrübe ve hızınız artacaktır.

Sınavlarda Noktalama İşaretlerine Dikkat Etmeli miyim?

Bir çok aday, sınavlarda jüri üyelerinin noktalama işaretlerine dikkat etmediklerini; o nedenle kendilerinin de noktalama işaretlerini dikkate almadan derslere çalışıp çalışmayacaklarını sormakta.

Tüm adaylara tavsiyem şu ki; noktalama işaretlerine uyarak derslerinizi bitiriniz. Çünkü noktalama işaretleri, en az harfler kadar gerekli ve önemli. Bir jüri üyesi derse ki; “Ben noktalama işaretlerini dikkate alıyorum!” hiç kimse “Niçin noktalama işaretlerini dikkate alıyorsunuz?” diye soramaz. Çünkü doğru olan ve olması gereken de bu.

Çalışma Süresi

Bir çok aday, maalesef sınavlara birkaç gün kala on parmak tekniğini öğrenmeye çalışmakta; ders yükü ile sınav stresinin altında ezilmekte… Sınavlara olabildiğince erken hazırlanmaya başlayınız. Önce on parmak tekniğini 26 saat süren bir eğitimle öğrenip, ardından bol bol pratik çalışmaları yapınız. Hızınızın her geçen gün daha da arttığını göreceksiniz.

Hepinize başarı ve sağlık dolu bir yaşam dileğiyle…

Ali ÜNLÜ

On parmak tekniğiyle her türlü sorularınız için: 0537 232 96 06

Geniş bilgi için: http://www.onparmakegitimi.com  

 
Toplam blog
: 20
: 11818
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Ali ÜNLÜ   1976 yılı Konya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. Ardından A..